Automoto

Fontani vodstvo, Šebalj peti

Goran Markuš • petak, 29.05.2009.
Fontani vodstvo, Šebalj peti
Foto: EPA

Svečanim ceremonijalnim startom kod Arene Zagreb otvoren je 36. Croatia Delta Rally. Nakon prvog dana 36. Croatia Delta Rallyja u vodstvu su prošlogodišnji pobjednici, Corrado Fontana i Carlo Cassina, a kao najbrža hrvatska posada, očekivano, pokazao se dvojac Juraj Šebalj - Toni Klinc koji je dan završio na petom mjestu...

I ovogodišnje izdanje Delte prigodnim govorom otvorio je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić koji je istaknuo koliki je izniman uspjeh što je ovo automobilističko natjecanje ušlo u elitno društvo najboljih u Europi. Nadodao je i da odmah po završetku ovog relija treba sjesti i napraviti planove za sljedeću, još bolju Deltu te obećao svoj angažman na istoj.

Točno u 16.01h prva posada prošla je kroz start i rally je službeno otvoren. Svih 38 posada krenulo je prema prvom brzinskom ispitu, Pila koji je bio na rasporedu svega sat vremena kasnije.

Već na prvom brzincu vođena je velika borba između dvije talijanske posade, a sa pet sekundi prednosti bolje je prošao duo Luca Betti - Giovanni Bernacchini u svojem Peugotu 207 S2000.

Ipak, nepuna dva sata kasnije drugi talijanski duo i prošlogodišnji pobjednici, Corrado Fontana - Carlo Cassina savršenom vožnjom vraćaju se naprijed i dan završavaju sa odlične četiri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih sunarodnjaka.

Odličan posao tijekom drugog brzinca odradio je i hrvatski dvojac Juraj Šebalj - Toni Klinc koji je, prošavši ciljem kao posljednja posada za manje od 16 minuta, uspio izboriti sjajno peto mjesto u ukupnom poretku sa 50.3 sekundi zaostatka za vodećom posadom. Također, valja napomenuti da je dvojac Šebalj - Klinc bio najbrži u konkurenciji posada koje ne nastupaju sa automobilima S2000.

Sutrašnji prvi brzinski ispit koji se vozi Samoborskim gorjem na rasporedu je u 10.39h. Velika poslastica, gradski brzinski ispit koji se vozi pokraj jezera Bundek, na rasporedu je u 18.30h.

Delta rally, poredak nakon prvog dana:
1. Corrado Fontana (ITA, Peugot 207 S2000) 31:22.4 minuta
2. Luca Betti (ITA, Peugot 207 S2000) + 4.8 sec
3. Krum Donchev (BUG, Peugot 207 S2000) + 15.3 sec
4. Michal Solowow (POLJ, Peugot 207 S200) +29.9 sec
5. Juraj Šebalj (HRV, Mitsubishi Lancer EVO IX) +50.3 sec

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!