Nogomet

Englezi predstavljaju Britaniju na OI

Mihaela Bradovski • petak, 29.05.2009.
Englezi predstavljaju Britaniju na OI
Foto: Davor Sajko

Velika Britanija imat će nogometnu reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu, a predstavljat će ju isključivo engleski nogometaši. Takav dogovor postignut je na razini otočkih saveza i očekuje se zeleno svjetlo Fife...

FIFA će sljedeći tjedan razmatrati mogućnost nastupa reprezentacije Velike Britanije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Gotovo je sigurno kako će Velika Britanija imati svoju reprezentaciju, posebice nakon što je postignut dogovor na razini nogometnih saveza Engleske, Škotske, Walesa i Sjeverne Irske.

Nogometni savezi Škotske, Walesa i Sjeverne Irske složili su se kako Velika Britanija mora imati svoju reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu, te nemaju baš ništa protiv toga da ju predstavljaju isključivo engleski nogometaši. Razlog tome je strah kako bi izgubili dio svoje autonomnosti kod Fife ukoliko puste svoje igrače u reprezentaciju Velike Britanije. Englezima to, naravno, ne smeta.

"Englezi će u London ići sami. FIFA je od nas zatražila da se međusobno dogovorimo, to smo učinili i sada očekujemo samo Fifino odobrenje. Naš stav se nije promijenio, Engleskoj je važno da ima reprezentaciju u Londonu što je normalno i sve strane smatraju kako ovo rješenje nije loše", kazao je glasnogovornik Škotskog nogometnog saveza Rob Shorthouse.

Na OI inače nastupa samo Velika Britanija bez mogućnosti samostalnih nastupa Engleske i Škotske i ovo će biti prvi nastup nogometne reprezentacije Velike Britanije u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!