Nogomet

Video: Remiji Belgijaca i Nijemaca

Mihaela Bradovski • petak, 29.05.2009.
Video: Remiji Belgijaca i Nijemaca
Foto: EPA

U Šangaju i Tokiju odrađena su dva zanimljiva prijateljska susreta završena identičnim rezultatima 1:1. Njemačka je u Šangaju igrala protiv Kine dok je Belgija u Tokiju igrala s Čileom...

S gostovanja u Šangaju Nijemci odlaze razočarani. Iako je Joachim Löw u Šanhaju bio lišen nastupa većeg broja igrača na koje inače računa, protiv Kine je njegova reprezentacija odigrala loše i može biti zadovoljna krajnjim rezultatom.

Kinezi su poveli već u šestoj minuti preko Hao Junmina koji je prošao s lakoćom uspavanog Roberta Hutha i doveo domaćina u vodstvo. Dvije minute kasnije Podolski na dodavanje Bastiana Schweinsteigera poravnava na 1:1.

Kinezi odlični protiv Njemačke

U nastavku susreta Njemačka je izgledala loše, domaći napadač Gao Lin stvarao im je ogromne probleme, a na drugoj strani nisu praktički niti jednom, izuzev slobodnjaka Hitzlspergera, opasno zaprijetili.

"Uočili smo neke stvari koje nisu dobro funkcionirale, bili smo posebno spori u izgradnji napada", uočio je njemački izbornik Löw dok je Mario Gomez dodao kako su od ovog susreta očekivali više, tražili pobjedu, ali agresivni Kinezi im to nisu dopustili.

Ne tako daleko, u Tokiju, Belgija je na Kirin kupu s Čileom odigrala također 1:1.

Remi Belgije i Čilea

Belgijci su oslabljeni neigranjem igrača iz Anderlechta i Standarda u 15. minuti stigli do vodstva pogotkom Kevina Roelandtsa da bi Čile izjednačio osam minuta kasnije preko Garyja Medela na dodavanje Fabiana Orellane. Zanimljivo je da su kreatori čileanskog izjednačenja svojevremeno bili spominjani kao eventualna pojačanja zagrebačkog Dinama.

Inače, u prvom susretu Kirin kupa dan ranije Japan je svladao Čile s visokih 4:0 te će u nedjelju protiv Belgije u posljednjem susretu trebati barem remi za osvajanje naslova pobjednika Kirin kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!