Automoto

Galerija: Fontana zadržao vodstvo, Šebalj vani

Goran Markuš • subota, 30.05.2009.
Galerija: Fontana zadržao vodstvo, Šebalj vani
Foto: Dejan Popek

Nakon zanimljivog prvog dana vodeća četvorka u svojim Peugeot 207 S2000 pobrinula se da uzbuđenja ne nedostaje niti u nastavku. Međutim, iako je bugarska posada sjajnim jutarnjim vožnjama uspjela izbiti na čelo prošlogodišnji dvojac Fontana - Cassina i drugi je dan završio sa najboljim vremenom. Nažalost, uslijed kvara poluosovine najbolja hrvatska posada, Šebalj - Klinc bila je primorana odustati...

"Jučer nije bila laka utrka, a nakon nesreće u Istanbulu malo smo i kalkulirali da ne napravimo neku veću pogrešku. Bili smo zadovoljni s vodstvom u prvom brzincu, a u drugom su nam gume bile premekane pa smo izgubili nešto vremena. Današnji brzinski ispiti su drugačiji nego jučerašnji, a ishod ćemo tek vidjeti", najavio je drugoplasirani nakon prvog dana Delte, Luca Betti.

Međutim, posada Betti - Bernacchini nije bila ta koja je zadavala nevolje vodećem Fontani na jutarnjim brzincima već je ta čast pripala bugarskom dvojcu Krum Donchev - Petar Yordanov. Naime, fantastičnim nastupom na prva četiri brzinca (Okić 1, Plešivica 1, Budinjak 1 i Okić 2) Bugari su pobjegli na sasvim solidnih +11 sekundi, no sve je krenulo nizbrdo u sedmom brzincu kada prvo gube 2.4 sekunde prednosti da bi ih katastrofalan nastup na Budinjaku 2 stajao i vodstva.

Još jednim lošim nastupom na najposjećenijem brzincu, onom pokraj jezera Bundek, bugarski dvojac "zaslužio" je i pad na treću poziciju dok je drugu sa 20.5 sekundi zaostatka za vodećima osvojila poljska posada Solowow - Baran.

"Nismo zadovoljni jučerašnjim "setupom" niti vožnjom, no danas je novi dan", poručio je naš Šebalj uoči drugog dana na Delti koji se ovog puta, nažalost, pokazao kobnim. Već na prvom Budinjaku posada Šebalj - Klinc se morala boriti sa kvarom na mjenjaču koji ih je primorao da pola brzinca odvoze u jednoj brzini, no loše vijesti bile su tek na pomolu.

Naime, prilikom druge vožnje na Budinjaku dolazi do kvara poluosovine na Mitshubishi Lanceru EVO IX i za posadu Šebalj - Klinc nastup na Delti, nažalost, je završen. Tako je dvojac Saša Stanišić - Saša Bitterman zauzeo vodeće mjesto u poretku hrvatski posada. Naime, sa 8:55.9 minuta zaostatka Stanišić trenutno drži solidno 14. mjesto, jedno više od druge hrvatske posade, Marin Galić - Goran Zlatar.

Sutra se vozi posljednjih šest brzinskih ispita po obroncima Medvednice, točnije Laz, Samci i Sljeme, a prvi brzinski ispit (Laz) počinje u 11.09h.

Delta rally, poredak nakon drugog dana:
1. Corrado Fontana (ITA, Peugot 207 S2000) 1:48:25.5 sati
2. Michal Solowow (POLJ, Peugot 207 S200) +20.5 sec
3. Krum Donchev (BUG, Peugot 207 S2000) + 33.5 sec
4. Luca Betti (ITA, Peugot 207 S2000) +55.1 sec
5. Davide di Benedetto (ITA, Peugot 207 S2000) +3:53.8 min
...
Saša Stanišić (HRV, Mitsubishi Lancer EVO IX) +8:55.9 min

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloGalerija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!