Automoto

Galerija: Bugari osvojili 36. izdanje Delte

Goran Markuš • subota, 30.05.2009.
Galerija: Bugari osvojili 36. izdanje Delte
Foto: Dejan Popek

Fantastičnom vožnjom u drugom laufu po Sljemenu bugarska posada Donchev - Yordanov uspjela je izbiti na čelo i tako preuzeti titulu od prošlogodišnjeg pobjednika Delte, posade Fontana - Cassina. Završivši na solidnoj 13. poziciji dvojac Stanišić - Bitterman pokazao se najbržom hrvatskom posadom...

Već tijekom prvog laufa po Sljemenu bilo je jasno da će prošlogodišnji pobjednici Delte, talijanska posada Fontana - Cassina teško stići do nove titule. Naime, iz brzinca u brzinca sve su se više mučili sa gumama da bi tijekom vožnje na dijelu "Sljeme 1" i izgubili vodstvo koje preuzima Poljska posada u sastavu Michal Solowow - Maciek Baran.

"Danas je vrlo teško, vrijeme je nepredvidljivo. Na Lazu je bilo suho, dok nas je na Sljemenu dočekala kiša pa smo za takve uvjete odabrali krive gume. Očekujem da ćemo se u drugom krugu vratiti na prvo mjesto", poručio je Fontana tijekom kratkog predaha. Međutim, problemi sa gumama nisu ih zaobišli niti tijekom popodnevnih nastupa što rezultira "tek" četvrtim mjestom na ovogodišnjoj Delti.

Iako su Poljaci i nakon preuzimanja vodstva nastavili sa dobrim nastupima iz pozadine žustro dolijeće bugarski dvojac Krum Donchev - Petar Yordanov koji uoči posljednjeg brzinca smanjuje zaostatak na tek 3.9 sekundi. Točku na "i" stavljaju fantastičnim nastupom na posljednjem, 15. brzinskom ispitu nakon kojeg su izborili čak 4.5 sekunde prednosti ispred sad već drugoplasirane poljske posade. Treće mjesto pripalo je talijanskoj posadi Luca Betti - Giovanni Bernachhini.

Dok su prva petorica u konačnom poretku vozila snažni Peugeot 207 S2000 šesto mjesto pripalo je posadi Valentin Porcisteanu - Dan Dobre koja je nastupala u Mitsubishi Lanceru EVO IX. Isti automobil vozila je i najbrža hrvatska posada na ovogodišnjem izdanju Delte, Saša Stanišić - Saša Bitterman koja je treći dan završila na solidnoj 13. poziciji.

Delta rally, konačni poredak:
1. Krum Donchev (BUG, Peugeot 207 S2000) 2:44:27.8 sati
2. Michal Solowow (POLJ, Peugeot 207 S200) +4.5 sec
3. Luca Betti (ITA, Peugeot 207 S2000) +41.1 sec
4. Corrado Fontana (ITA, Peugeot 207 S2000) +2:22.3 min
5. Davide di Benedetto (ITA, Peugeot 207 S2000) +6:18.7 min
...
13. Saša Stanišić (HRV, Mitsubishi Lancer EVO IX) +14:12.7 min

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoOstaloGalerija

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!