Nogomet

Njemačka sedmica, pali Francuzi

Mihaela Bradovski • srijeda, 03.06.2009.
Njemačka sedmica, pali Francuzi
Foto: Davor Sajko

U jučer igranim prijateljskim susretima ističu se dva rezultata. Njemačka je nakon slabe igre i remija s Kinom bijes iskalila na Ujedinjenim Arapskim Emiratima koje je svladala sa 7:2 dok je Francuska upisala domaći poraz od Nigerije 1:0...

Njemačka javnost nije dobro dočekala remi njihove reprezentacije s Kinom u susretu u kojem su posve nadigrani. Negativan je bio i izbornik Joachim Löw koji je bio razočaran igrom, ali i pristupom igrača te najavio kako će se to morati promijeniti već u narednom susretu što se i dogodilo.

Pred nekih pet tisuća gledatelja na stadionu Al Ahlija Njemačka je održala nogometnu lekciju reprezentaciji Emirata svladavši ju čak sa 7:2 uz posebno nadahnutu igru Marija Gomeza koji je prekinuo sušu od 14 mjeseci bez pogotka u reprezentativnom dresu.

Već nakon prvog poluvremena sve je bilo jasno obzirom da je Njemačka uz odličnu igru vodila 4:0 s dva pogotka Gomeza te po jednim Westermanna i Trochowskog. Na startu drugog dijela Gomez zabija svoj treći gol da bi u 52. minuti bilo već 6:0 nakon autogola Nasera Masouda. Šesti pogodak bio je znak Nijemcima da malo uspore i domaćin smanjuje na 6:2 golovima Al Hammadija i Mubaraka da bi konačnih 7:2 u sudačkoj nadoknadi postavio Gomez svojim četvrtim golom.

Raymond Domenech nastavlja prosipati francuski ugled serijom loših nastupa i loših rezultata. Jučer su Francuzi u St. Etienneu ugostili Nigeriju i upisali minimalni poraz 1:0.

Bez nekolicine zvijezda Domenech je dao priliku onima koji su dosad manje nastupali, ali nisu uspjeli pokazati previše. Nigerija je odigrala odličnu utakmicu i slavila 1:0 pogotkom Josepha Akpale iz Club Bruggea u 32. minuti susreta.

U drugom poluvremenu Francuzi su stvorili nekoliko prilika, međutim nisu poentirali. Najbliže poravnanju bili su u 47. minuti kada je udarac Loica Remyja zaustavila greda.

Francuze očekuje kvalifikacijski susret s Farskim Otocima, a sam Domenech ističe kako ne spava mirno niti zbog ovog malog protivnika. Obzirom na loše rezultate s Austrijom i Rumunjskom u kvalifikacijama svaki rezultat osim pobjede protiv Farana bio bi mu ravan katastrofi.

Turci su se dugo mučili s Azerbajdžanom unatoč činjenici da su imali igrača više. Na kraju su uspjeli slaviti s 2:0, a mrežu gostiju načeo je 20 minuta prije kraja Halil Altintop. Konačnih 2:0 pet minuta kasnije postavio je Ibrahim Uzulmez.

Još jedna prijateljska je bila jučer na rasporedu, u azijskom dvoboju Oman i Južna Koreja igrali su bez pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!