Nogomet

Ivica Križanac ostaje u Rusiji

Borna Rupnik • srijeda, 03.06.2009.
Ivica Križanac ostaje u Rusiji
Foto: Kristijan Komarica

Unatoč brojnim najavama odlaska, Ivica Križanac ostaje u Rusiji. Hrvatski je reprezentativac bio na meti nekolicine klubova, ali danas je produžio svoj ugovor sa Zenitom iz Sankt Petersburga do 2011. godine...

Ivica Križanac ipak neće pojačati redove Hajduka, ali ni bilo kojeg drugog europskog kluba. 30-godišnji branič odlučio se za ostanak u Sankt Petersburgu, premda je o njegovom mogućem transferu potrošeno dosta tinte.

Spominjao se i mogući prelazak u Juventus, no čini se da je ta priča završena u trenutku kada se u Torino iz Real Madrida vratio Fabio Cannavaro, a razgovori s Hajdukom ionako nisu poprimali službene tonove.

Pretpostavlja se da će naš nogometaš u sljedeće dvije godine zarađivati oko 1,5 milijuna eura godišnje, a njegov ostanak predstavlja novi poticaj za Zenit, koji je ove zime ostao bez nezadovoljnog Andreja Aršavina, ali se upušta u borbu za novi naslov prvaka Rusije.

Trenutno su nalaze na šestom mjestu s tri boda manje i utakmicom više od vodećeg Rubina iz Kazana, a kada se Križanac (nakon loma palca desne noge) ponovno u punoj formi vrati na teren, Zenitove će dionice rasti.

Odradi li reprezentativni stoper u Sankt Petersburgu novi ugovor do kraja, u Zenitu će provesti punih šest godina. Naime, u Rusiju je stigao 2005. godine, nakon epizoda u Slaven Belupu, Varteksu, Sparti iz Praga i Groclinu.

Najveći uspjesi u ruskoj momčadi svakako su mu osvajanje ruskog prvenstva i Kupa Uefe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!