Vodeni sportovi

Hrvatski vaterpolisti u Dubrovniku

Maja Giljanović • utorak, 09.06.2009.
Hrvatski vaterpolisti u Dubrovniku
Foto: Sandro Donda

Ispunjeno ljeto koje kulminira sredinom srpnja na Svjetskom prvenstvu u Rimu hrvatski vaterpolo reprezentativci otvaraju Final 8 Svjetske lige u Podgorici. Ratko Rudić je na završne pripreme u Dubrovnik pozvao 16 igrača od kojih će nakon tjedan dana svojim kućama trojica, a 13 najspremnijih u Crnu Goru.

Izbornik Ratko Rudić i njegovi igrači Final 8 u Podgorici (16. - 21.) su izborili odličnim nastupom u skupini - od šest odigranih utakmica pobijedili su na njih pet (Španjolsku u Dubrovniku, Rusiju u Rijeci i Moskvi, Njemačku u Šibeniku i Berlinu), a samo posljednju izgubili u Las Palmasu kad su Španjolci u utakmici za puki prestiž - kolo prije kraja mi smo u Berlinu zapečatili prvo mjesto u skupini - slavili 9:7.

U Dubrovniku su golmani Josip Pavić, Ivo Brzica i Mirko Nižić, sidruni Igor Hinić i Nikša Dobud, bekovi Andro Bušlje, Damir Burić, Ivan Buljubašić i Srđan Antonijević te vanjski i krila Petar Muslim, Frano Karač, Samir Barać, Sandro Sukno, Miho Bošković, Paulo Obradović i Ivan Perić, a cilj je: "Dosegnuti optimalnu tjelesnu spremu. Time smo pokretljiviji, a tada i superiorn(ij)a tehnika naših igrača lakše dolazi do izražaja", izjavio je Rudić.

Final 8 u Podgorici izborili su od Europljana još i četiri godine zaredom pobjednici Svjetske lige Srbi, Rusi, Talijani i domaćini prvaci Europe Crnogorci, olimpijski viceprvaci iz Pekinga Amerikanci su prošli bez izlučnih natjecanja, tu su i Južnoafrikanci (prvi u Africi), Australci i Japanci (prvi i drugi u Aziji/Oceaniji).

Hrvatska je u Skupini B zajedno s Australcima, Crnogorcima i JAR-om, a prva utakmica protiv Australije na rasporedu je 16. u 19 sati. Dan kasnije igramo s Crnogorcima (20.30), 18. Južnoafrikancima (16.20), a o ostalom o tom potom.

Poznato je samo da u četvrtfinalima prvi u Skupini A (SAD, Srbija, Italija, Japan) igra protiv četvrtog u B, prvi u B protiv četvrtog u A, drugi u A protiv trećeg u B i drugi u B protiv trećeg iz A.

Nakon Svjetske lige Hrvatska će u sklopu priprema za SP u Rimu (18. srpnja) odigrati dvije prijateljske utakmice s Talijanima, a nakon toga pravac Mediteranske igre u Pescari (1. kolo protiv Grčke je 2. srpnja).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!