Ostali sportovi

Međunarodni ultimate frizbi turnir

Sportnet • srijeda, 10.06.2009.
Međunarodni ultimate frizbi turnir

2. izdanje međunarodnog ultimate frizbi turnira "Wild Wild West", održat će se 13-14. lipnja 2009. na terenima NK Sava-Strmec (Sveta Nedelja) u organizaciji Flying disc kluba Zagreb...

Što je ultimate frizbi?

Ultimate frizbi je brz i atraktivan momčadski sport, baziran na fair-playu, kojeg zajedno igraju muškarci i žene. Pored sportskog nadmetanja i natjecateljskog duha, ultimate potiče poštovanje i dijalog među igračima (Spirit Of The Game), što mu daje dimenziju više u odnosu na ostale sportove. Na terenu podijeljenom na tri dijela (dvije gol zone i središnji dio), igraju dvije momčadi, a cilj igre je zabiti što više golova, tj. uhvatiti disk u protivničkoj gol zoni.

Flying disc klub ZAGREB FDK Zagreb, prvi hrvatski ultimate frizbi klub, osnovan je 2005. godine i od tada redovito održava treninge i natječe se na turnirima u široj regiji. Vizija kluba je promovirati ultimate frizbi i njegove vrijednosti u Hrvatskoj, te konstantno napredovati u igračkom i natjecateljskom smislu.

Međunarodni ultimate frizbi turnir - Wild Wild West

"Wild Wild West", jedini ultimate frizbi turnir u Hrvatskoj, održat će se 13. i 14. lipnja 2009. na nogometnom terenu NK Sava-Strmec u Svetoj Nedelji. Na jednom od najzabavnijih turnira u regiji sudjelovati će ukupno 10 momčadi iz Austrije, Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a uz sportski dio tijekom cijelog vikenda predviđen je i popratni program za posjetitelje koji im omogućuje upoznavanje sa igračima i osnovama ultimate frizbija. Ulaz je besplatan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!