Nogomet

Del Bosque postao rekorder

Antonija Pavlić • srijeda, 10.06.2009.
Del Bosque postao rekorder
Foto: Sandro Donda

Selektor nacionalne reprezentacije Španjolske, Vicente del Bosque, postao je pobjedom nad Azerbajdžanom prvi izbornik koji je od debija na klupi reprezenatcije upisao deset nizanih pobjeda...

Nakon što je reprezentaciju preuzeo od Luisa Aragonesa poslije španjolskog osvajanja Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj, Vicente Del Bosque nanizao je impresivnih 10 pobjeda i tako postavio rekord među izbornicima.

Jubilarnu 10. pobjedu upisao je jučer u prijateljskom ogledu u Bakuu, u kojem je Furija slavila protiv Azerbajdžana s uvjerljvih 6:0. Del Bosque je time potukao svog prethodnika na "tronu" rekorda, Joaa Saldanha, koji je s Brazilom 1969. godine ostvario devet pobjeda.

Istom je pobjedom, osim toga, Španjolska svoj niz neporaženosti produžila na 32 utakmice, što je samo nekoliko susreta od brazilskog rekorda, kada je u razmaku od prosinca 1993. do siječnja 1996 odigrala 35 utakmica bez poraza.

Da ne bi to bilo sve, pobrinuo se napadač Valencije David Villa koji se s tri postignuta pogotka pomaknuo na treće mjesto strijelaca španjolske reprezentacije svih vremena, sa samo golom udaljen od drugoplasiranog Fernanda Hierra s 27 golova. Na vrhu je i dalje nedodirljvi Raul s 44 postignuta gola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!