Ostali sportovi

Blanka osvojila i Solun

Maja Giljanović • srijeda, 10.06.2009.
Blanka osvojila i Solun
Foto: Bruno Karadža

Pozitivne navike svjetska prvakinja Blanka Vlašić nije zaboravila ni u Solunu na Thessalonikiju 2009. Olimpijska je viceprvakinja slavila i u svom trećem ovogodišnjem nastupu na otvorenom...

Nakon 205 cm u Dohi i 204 cm u Splitu Blanka Vlašić se posljednjih 20-tak dana povukla u "ilegalu" i s trenerima Bojanom Marinovićem i Joškom Vlašićem stavljala završnu glazuru na obavljeno tijekom priprema započetih nakon Dvoranskog prvenstva Europe u ožujku, a okončanih pred premijerni nastup u Kataru 8. svibnja.

Blanka je u Solunu pobijedila (ispred Nicole Forrester) i 2007. s preskočenih 206 cm - napadala je i 210 cm - ali ni prije dvije godine ni večeras nije poslala 209 cm Štefke Kostadinove u zasluženu mirovinu (1987.).

Vezane vijesti

Konkurencija u vidu primjerice bivše (2005.) europske juniorske prvakinje Svetlane Školine, Viktorije Kljugine, Marine Aitove, Svetlane Radzivil, Antonia Stergiou ili Forrester - nije garantirala osobita uzbuđenja, ali su organizatori mitinga dali svoj obol dramatici natjecanja tako da su Blanki garantirali bonus u slučaju skoka višeg od 205 cm.

Pobjedu je zaslužila skokom (iz trećeg pokušaja) preko 201 cm nakon čega letvicu ipak nije digla na 206 nego 205, ali ju je svejedno triput srušila.

Čak i sa "samo" 201 cm, koliko god se europska dvoranska prvakinja u Torinu Ariane Friedrich bahatila nakon 200 cm (prošli tjedan u Buanatalu) tipa: "Odličan je ovo signal mojim protivnicama" (čitaj Vlašić), Njemica je sada izvan Top 3 ovogodišnjih rezultata i sva tri su baš Blankina.

U nedjelju 14. lipnja (izravno se HTV2 u 15 sati uključuje na Olimpijski stadion) na redu je prvi ovogodišnji izravni dvoboj Blanke i Friedrich. Najbolja hrvatska sportašica iz Soluna leti direktno u Njemačku na prvi od šest mitinga "Zlatne lige" u Berlinu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!