Nogomet

"Svjetsko prvenstvo primarni cilj"

Antonija Pavlić • četvrtak, 11.06.2009.
"Svjetsko prvenstvo primarni cilj"
Foto: EPA

Izbornik reprezentacije Brazila, Carlos Dunga, rekao je na konferenciji za medije nakon 2:1 pobjede nad Paragvajem kako su mu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo daleko važnije od kupa Konfederacija, te kako će učiniti sve da se dokopa tri boda protiv Argentine i time osigura mjesto u vlaku za JAR.

Posljednju kvalifikacijsku utakmicu do rujna i derbija s Argentinom odigrala je reprezentacija Brazila protiv Paragvaja i tijesno slavila rezultatom 2:1. Pobjedom se Selecao, istom, približio i na samo tri boda od osiguravanja puta u JAR, što je Carlos Dunga apostrofirao kao primarni cilj.

"Pričao sam s igračima u poluvremenu i rekao im kako trebamo promjene. Morali smo igrati strpljivo i ustrajno, a opet brzo. U drugom smo dijelu unaprijedili igru, a to mi je posebno drago jer svaka momčad u gostima igra slobodno, bez opterećenja."

"Naš glavni cilj je kvalificirati se za Svjetsko prvenstvo.", otkrio je. "Osvojiti kup Konfederacija je također lijepo, ali najvažnije nam je trenutno izboriti SP."

"Za osiguravanje mjesta u Južnoafričkoj Republici nam trebaju samo tri boda.", rekao je kapetan svjetskih prvaka 1994. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!