Nogomet

Egipćani oslabljeni na Kupu konfederacija

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.06.2009.
Egipćani oslabljeni na Kupu konfederacija
Foto: Sandro Donda

Reprezentacija Egipta na Kupu konfederacija imat će težak posao. Osim što se nalaze u skupini u društvu Italije i Brazila, bit će lišeni pomoći svog prvog napadača Amra Zakija...

Amr Zaki definitivno neće nastupiti na Kupu konfederacija. Nakon što se ozlijedio u nedjelju u kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo protiv Alžira u kojem je Egipat poražen 3:1, liječnici reprezentacije nadali su se kako će ga osposobiti do prvog susreta u skupini Kupa konfederacija protiv Brazila 15. lipnja, međutim, riječ je o neugodnijoj ozljedi nego što se mislilo.

Fifa je dozvolila Egipćanima promptnu zamjenu igrača te je umjesto Zakija pozvan Mohamed Mohsen Abougreisha iako se nagađalo kako će biti pozvan Mido, no čini se kako je odlični napadač još uvijek u nemilosti izbornika i Saveza nakon sukoba u ožujku upravo sa Zakijem.

Ako gledamo samo ovu sezonu, jasno je kako je Zaki udarni napadač Egipćana. Upisao je sedam nastupa u afričkim kvalifikacijama i postigao tri pogotka, a s klupe je ulazio samo jednom. Na Afričkom kupu odigrao je šest utakmica i postigao četiri pogotka. Dobar je bio i u dresu Wigana za kojeg je upisao 29 nastupa i postigao deset golova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!