Rukomet

"Nismo mogli mijenjati pravila"

Martina Oštrić • petak, 12.06.2009.
"Nismo mogli mijenjati pravila"
Foto: Davor Sajko

Glasnogovornik hrvatskog rukometnog saveza Zlatko Škrinjar započeo je konferenciju za medije isprikom što hrvatska rukometna reprezentacija niti jednu utakmicu nije odigrala u Zadru, iako je to bilo najavljeno...

"Reprezentacija i izbornik su rekli da bi voljeli igrati skupinu Svjetskog prvenstva u Zadru jer je prošlogodišnja atmosfera na kvalifikacijama je bila sjajna, i tomu smo svi svjedočili i doživjeli. Međutim, gradovi domaćini za Svjetsko prvenstvo određeni godinu dana prije samog prvenstva, te su prijavljeni još prije kvalifikacija".

Škrinjar je kazao kako jednostavno nije bilo moguće da hrvatska reprezentacija odigra bilo koju utakmicu u Zadru, pa čak ni to polufinale na koje su se svi spominjali. "Da se pitalo izbornika i igrače, mi bismo odmah odabrali Zadar, međutim, pravila IHF-a su takva da gradovi koji su bili prijavljeni, nije ih bilo moguće promijeniti".

"Situacija u ovom trenutku je takva da reprezentaciji treba podrška kakvu su imali prošle godine jer ove utakmice koje dolaze nisu bezvezne utakmice", kazao je glasnogovornik saveza. "Slovačka je pobijedila Mađarsku, i zatvorio se krug između tri reprezentacije koje Hrvatska mora pobijediti ako želi ići u Austriju. Dakle, u slučaju poraza Hrvatske, bit ćemo u vrlo nezgodnoj situaciji".

Po dostupnim informacijama prodaja ulaznica je krenula sjajno, a u Savezu očekuju punu dvoranu. Zbog toga su danas otvorena prodajna mjesta i ispred dvorane na Višnjiku jer su ljudi odlučili kupiti ulaznice u zadnji tren.

Škrinjar je na kraju monologa još jednom pozvao Zadrane i njihove goste na sutrašnje druženje u na Narodnom trgu u podne. Rukometaši će se tada družiti s građanima Zadra, a podijelit će se određeni broj ulaznica te suveniri.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!