arhiva

Zidanes y Pavones

Dario Dodić • nedjelja, 14.06.2009.
Zidanes y Pavones

Ljeto je sve bliže, sportskih je događaja sve manje, barem onih koji mene interesiraju. Srećom, ovo je razdoblje transfera, spekulacija i senzacionalizma, iako je očito i taj dio već odradio predsjednik Real Madrida...

Florentino Perez očito drži svoja obećanja, a i poznata je činjenica da je cijenjen u vrhuškama top klubova Europe. Gdje drugi ne uspiju dođe Flo i riješi stvar. Što je sada postigao? Pa, iskreno se nadam da je svojim potezima osigurao bolje televizijsko praćenje Primere u idućoj sezoni, što svakom ljubitelju nogometa u Hrvatskoj sigurno godi. Oteo je dvije najveće zvijezde Italiji i Engleskoj i utjerao strah u kosti navijačima Barcelone.

Naravno, mene osobno veseli činjenica da će Barca napokon imati nekakvog protivnika u Primeri, iako ni dva Ronalda ne mogu pomoći Realu. Osim ako se jedan od ta dva Ronalda zove Debeli Ronaldo, onda bi bilo problematično. Ovako će samo utakmice ovih protivnika završavati s više golova, pobjedama Barcelone 7:4. Poznato je da Blažičko voli Englesku, Sušec Italiju, ali iskreno se nadam da će uvidjeti da će se ove sezone najbolji i najjači nogomet igrati u Primeri. Dobro, nije da ostali klubovi pršte od kvalitete, ali neka prenose svaki tjedan utakmicu Barce ili Reala, ovisno tko će igrati s jačim protivnikom. Dakle, kada će igrati protiv Barcelone onda treba prenositi utakmicu Reala. Jer će igrati s jačim protivnikom. Kako sam smiješan...

Zamislite ovu situaciju. Drenthe (jedan od Pavonesa) je odigrao solidnu sezonu u solidnom Realu, ima više-manje (više manje nego više) svoje mjesto u ekipi. I recimo da iz nekog razloga dva dana nije pratio vijesti, dođe u klub i onako reda radi, kao što to Balkanci najbolje znaju, pita: "Šta ima?", a oružar mu mješavinom španjolskog i bugarskog odgovori: "Evo ništa, Flo je doveo Kaku i Cristiana Ronalda (oni su Zidanes). Šta ima kod tebe?". Momak bi (ili je) u suzama pobjegao iz kluba, kao Rivaldo kada ga je trener Olympiakosa izvadio na poluvremenu.

U mojoj glavi ovo je bilo puno duhovitije, ali zbog nedostatka mamurluka nisam situaciju kvalitetno prenio na papir. Ali zamislite da vam se nešto tako dogodi, osjećate se prilično sigurno i onda vam dođu dvojica najkvalitetnijih ljudi na vašoj poziciji i ugroze vam posao. Kad kažem dvojica najkvalitetnijih, pričam o ostatku svijeta, bez Barcelone jer je pretpostavka da ih Laporta ne bi pustio, a i realnost je da nitko od njih ne bi htio u Real. Naravno, ne računa se niti Debeli Ronaldo, jer Cristiano nije ni upola kao on, niti kilažom, a niti uspjesima.

Oprostite, zaboravio sam da je Kiki "zbario" Paris Hilton. Još jedan negativan bod za njega. Prijeći s Nereide na Paris Hilton, to je kao transfer iz Barcelone u Real - dobra je lova, ali ne osvojiš ništa vrijedno spomena. Imate pauzu od pet minuta, znam da ćete svi sad guglati (ili bingati) Nereidu Gallardo u vrlo velikim slikama s vrlo velikim s....a. Ne krivim vas, ja sam to već odradio, ako smijem predložiti kliknite OVDJE.

Nastavimo dalje - sjećate se prošlotjedne priče o utakmici s Ukrajinom, javljanju rezultata 2:2? Javio mi se jedan čitatelj, zovimo ga Damir (stvarno se zove Damir), koji je na ishodu 2:2 zaradio i određenu lovu na kladionici. Naime, momak je odigrao točan rezultat 2:2 i - pogodio (očito). Istina, nisam ga pitao je li uplatio poneku kunu na sve ishode iz ponude ili je baš imao jako, jako dobar nos. U svakom slučaju, čestitke Damiru.

I dalje se ne kladim, ide mi odlično, osim što sam sanjao noćas da sam se kladio. Aco je popustio prije nešto više od tjedan dana i nije mi imao hrabrosti to priznati, iako je meni svejedno - to je odraz njegovog karaktera. Tako je, Aco je papak i nema karakter. Bio sam u srijedu u Rijeci, od selebritija koje je Aco gnjavio valja istaknuti Ivicu Kostelića i par policijskih specijalaca, koji su ga doslovno molili da ih ne gnjavi. Imam par ideja kako bi ga u Zagrebu "zamolili" istu stvar.

Jučer je slatki Slavko koštao ekipu Sportnet.hr finala jednog malonogometnog turnira pa ćemo obraz pokušati osvjetlati danas u utakmici za treće mjesto, koja se igra na 30 stupnjeva u 15h. Ako netko iz Hitne pomoći čita ovo, molim vas da se pojavite na Jarunu oko 15:03h.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!