Nogomet

Chago debitirao za reprezentaciju

Borna Rupnik • nedjelja, 14.06.2009.
Chago debitirao za reprezentaciju
Foto: Dejan Popek

U humanitarnoj utakmici odigranoj u spomen na poginule navijače na utakmici Obale Bjelokosti i Malavija, odigranoj u ožujku, domaća je reprezentacija u Abidjanu svladala Kamerun 2:1, u čijem je dresu prve minute upisao Dinamov veznjak Mathias Chago...

Mathias Chago sinoć je u Abidjanu doživio jedan od vrhunaca svoje igračke, ozljedama prošarane karijere. Debitirao je u izabranoj vrsti svoje zemlje, igrajući rame uz rame sa svjetskim zvijezdama poput Samuela Eto'oa, Geremija, Pierrea Womea ili Rigoberta Songa.

Chago je započeo u prvoj postavi Kameruna, a zamijenjen je nakon sat vremena igre. Dinamov je nogometaš, zajedno s mladom nadom kamerunskog nogometa Stephaneom Mbijom, u udarnoj jedanaestorici zauzeo mjesta Lyonovog Jeana Makouna i Betisovog Achillea Emane, koji je ušao umjesto Chage.

Rezultat, koji je ionako bio u drugom planu, skrojili su Didier Drogba u sedmoj i Romaric u 60. minuti, dok je počasni pogodak za Kamerunce postigao Mokake četiri minute prije kraja.

Najveću je mrlju na utakmici ostavila nesretna ozljeda kamerunskog kapetana Rigoberta Songa, a sav prihod bio je namijenjen obiteljima poginulih u navijačkim gužvama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!