Vodeni sportovi

Uspješan start u Podgorici

Tea Lokas • utorak, 16.06.2009.
Uspješan start u Podgorici
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je prvu pobjedu u skupini B na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici. Iako su naišli na nezgodnu Australiju već na startu turnira, s tri pogotka razlike uspješno su apsolvirali prvu prepreku na novim bazenima SC Morača...

Hrvatska – Australija 9:6 (2:1, 2:3, 2:2, 3:0)

Podgorica, Bazen Morača
Gledatelja 1200

Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković 1, Dobud 3, Buljubašić, Antonijević 2, Karač, Bušlje, S. Sukno, Barać 1, Hinić 2, Obradović, Pavić.

Vezane vijesti

Australija: Stanton, Campbell 2, Cleland, O'Halloran, Maitland 1, Miller 2, Cotterill, Lewis, Whalan, Will, Howden, Lawrence, Dyson 1.

Igrač više: Hrvatska 6/7, Australija 2/6
Suci: Ćirić (Srbija), Kiszelly (Mađarska)

Naša je reprezentacija u susret s Australijom ušla ravnopravno protivniku, koji iza sebe ima dvije medalje sa završnih turnira svjetske lige (obje bronce). Unatoč tome što je Hrvatska bila veliki favorit u ovom susretu, poluvrijeme je okončano rezultatom 4:4.

Prva četvrtina ipak je otišla na stranu vaterpolista Ratka Rudića, no rezultatom 2:1. U nastavku je hrvatska momčad povećala prednost na 3:1, ali uporni Australci dostižu i taj zaostatak te izjednačavaju na 4:4 s kojim odlaze na odmor, zadovoljni odrađenim prvim dijelom.

Prvi pogodak u trećoj četvrtini pripao je mladim Australcima, koji od momčadi s prošlogodišnjih Olimpijskih igara u Pekingu imaju tek petoricu igrača. Iako hrvatska ekipa dostiže rezultat, Rudićevi momci dolaze u situaciju da oni hvataju nadobudne Australce. Naime, ponovno Australija dolazi do 6:5, a Hrvatska vraća na 6:6 (kako i ulaze u posljednju dionicu utakmice).

Taj šesti pogodak australske reprezentacije bio je i posljednji za naše protivnike u ovom susretu. Do kraja se događa uzlet Hrvatske koja u posljednjim minutama susreta ubacuje tri uzastopna pogotka došavši tako do uvodne pobjede na Final 8 natjecanju u Podgorici. Sutra ih očekuje okršaj s domaćinom, koji je po mnogima favorit završnice Svjetske lige.

Najbolji igrač u bazenu bio je naš Dobud koji je tri puta pogađao, a slijede ga Antonijević i Hinić s po dva. Australski dvojac s dva pogotka u mreži Pavića su Campbell i Miller.

Svjetska liga, Podgorica, skupina B:
Hrvatska - Australija 9:6 (2:1, 2:3, 2:2, 3:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!