Vodeni sportovi

Srbi i Crnogorci uvjerljivi

Tea Lokas • utorak, 16.06.2009.
Srbi i Crnogorci uvjerljivi
Foto: Davor Sajko

Od ostalih susreta A i B skupine Svjetske lige koja se održava u Crnoj Gori, trijumfalno su turnir započeli domaćini deklasiravši reprezentaciju Južnoafričke Republike. Srbija je također slavila, nešto manje uvjerljivo, no ipak dovoljno...

Skupina A

Ekipe SAD-a i Italije službeno su otvorile završni turnir Svjetske lige na bazenima SC Morača. Prva utakmica otišla je na stranu Amerikanaca, koji su s četiri pogotka razlike "upecali" prvu pobjedu na natjecanju. Talijani su cijelu utakmicu odigrali za razinu lošije od SAD-a, a u sljedećem susretu ih očekuje jedan od favorita, Srbija.

Vezane vijesti

Srbi su u svojoj prvoj utakmici u skupini A bili suočeni s Japanom. Iako pobjeda po očekivanjima nije izostala, Dejan Udovičić nije izrazio potpuno zadovoljstvo igrom svoje momčadi koja je u drugoj četvrtini potpuno izgubila ritam (0:2).

Za konačnu je pobjedu od 12:6 najviše "radio" Andrija Prlainović koji je četiri puta pogađao mrežu japanskog vratara. Jedan pogodak manje imao je Filipović.

Svjetska liga, Podgorica, skupina A:
SAD - Italija 10:6 (3:2, 2:1, 4:3, 1:0)
Srbija - Japan 12:6 (4:2, 0:2, 3:2, 5:0)

Skupina B

Osim nama važne prve utakmice u ovoj skupini, odigrala se i domaćinima najzanimljivija, ona između Crne Gore i Južnoafričke Republike. Iako se pobjeda gotovo mogla upisati prije početka susreta, trebalo je i odraditi taj malo jači "trening".

Ogromna pobjeda od 18:5 odličan je uvod u sutrašnju utakmicu sa svjetskim prvacima, a Južnoafrikancima ostaje zadovoljstvo pet ubačenih pogodaka na svom debitantskom nastupu u završnici Svjetske lige.

Svjetska liga, Podgorica, skupina B:
Crna Gora - Južnoafrička Republika 18:5 (5:1, 5:0, 5:2, 3:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!