Vodeni sportovi

Torpedirali nas Crnogorci

Maja Giljanović • četvrtak, 18.06.2009.
Torpedirali nas Crnogorci
Foto: Davor Sajko

U drugom kolu Skupine B završnog turnira Svjetske lige reprezentacija Crne Gore je pred više od 3.000 navijača pobijedila Hrvatsku s visokih 12:7...

Crna Gora - Hrvatska 12:7

Podgorica, 2. kolo:
Crna Gora - Hrvatska 12:7

Crna Gora:Radić - Brguljan - Radović (1) - Danilović - Trajković - Tičić (1) - M. Janović - N. Janović (4) - Ivović (1) - Zloković (3) - Jokić - Gojković (2) - Ščepanović (10 obrana)

Hrvatska: Brzica - Burić (1) - Bošković (2) - Dobud - Buljubašić - Antonijević - Karač (1) - Bušlje - Sukno (1) - Barać - Hinić - Obradović (2) - Pavić (6 obrana)

Igrač više: Crna Gora 5/9, Hrvatska 4/15

Peterci: Crna Gora 2/2, Hrvatska 2/2

Europski su prvaci protiv svjetskih iskoristili svaku i najmanju pogrešku - što je tim gore zbog činjenice da je propusta naših bilo napretek - dovoljno da upišu i treću uzastopnu pobjedu protiv Hrvatske nakon polufinala Europskog prvenstva u Malagi i četvrtfinala Olimpijskih igara u Pekingu.

Naši su igrači primjerice postigli samo četiri gola u situacijama s igračem više (Crnogorci četiri iz devet šansi) što je apostrofirao i izbornik Ratko Rudić: "Primili smo previše golova s istim brojem igrača, a previše smo se mučili u realizaciji igrača više".

Crna Gora je bila bolja u sve četiri četvrtine - prva (mi poveli 2:0 nakon samo 1:15 igre) i druga okončane su rezultatom 2:1, treća 4:2 i četvrta 2:1 (susret je riješen serijom Crne Gore sa 7:5 na 10:5) - ukupno visokih 12:7.

Najefikasniji u našim redovima bili su Miho Bošković i Paulo Obradović (2 gola) - gol su još postigli i Frano Karač, Sandro Sukno i Samir Barać - a samo su Nikola Janović i Boris Zloković - četiri i tri gola - dali koliko i svi naši.

Crnogorci su nas nadigrali u svakom pogledu i prolaznu ocjenu zaslužuju samo sidruni Igor Hinić i Nikša Dobud koji su se junački borili i izborili pet igrača više i dva kontra prekršaja prvi i dva peterca, tri igrača više i tri kontra prekršaja potonji. Ostali - u prvom redu Josip Pavić i bekovi (osobito Obradović) - odigrali su utakmicu ispod svake kritike.

Posljednju utakmicu u Skupini u 16.20 igramo s Južnoafričkom Republikom (izgubila 13:4 od Australije) protiv koje slabosti koje Rudić pripisuje činjenici da smo "u zaostatku s pripremama" ne bi smjele doći do izražaja.

Skupina B:
1.Crna Gora 6
2.Australija 3
3.Hrvatska 3
4.Južnoafrička Republika 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!