Vodeni sportovi

Južnoafrikanci apsolvirani s lakoćom

Vedran Babić • četvrtak, 18.06.2009.
Južnoafrikanci apsolvirani s lakoćom
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je zaključila natjecanje po skupinama na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici. Izabranici Ratka Rudića su u 3. kolu skupine B s 12:3 nadigrali Južnoafričku Republiku i u četvrtfinale idu s drugog mjesta.

HRVATSKA - JAR 12:3 (4:2, 2:1, 2:0, 4:0)

Završni turnir Svjetske lige, 3. kolo skupine B
Podgorica, Bazen Morača
Gledatelja: 100

Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković 3, Dobud 1, Buljubašić 2, Antonijević 3, Karač, Bušlje, S. Sukno, Krapić 1, Hinić 1, Obradović 1, Pavić.

Vezane vijesti

JAR: Flatscher, E. Le Roux 1, Ridley, Badenhorst, G. Kyte, Kajee, Brown, J. Le Roux, Diesel, P. Le Roux 2, Downes, J. Kyte, Naidoo.

Igrač više: Hrvatska 4/9, JAR 0/4
Suci: Makita (Japan), Collantoni (Italija)

Nakon još jednog poraza od Crne Gore, hrvatski vaterpolisti uspješno su odradili utakmicu u kojoj su bili veliki favoriti. Momčad Južnoafričke Republike nije predstavljala pretežak zadatak za Barakude, koje su na kraju slavile s uvjerljivih 12:3.

Dva od svoja tri pogotka naši suparnici postigli su već u prvoj četvrtini, da bi u posljednjih 16 minuta ostali bez pogotka. U rutinskoj pobjedi najefikasniji u našim redovima bili su Bošković i Antonijević sa po tri gola.

Hrvatska je ovom pobjedom osigurala drugo mjesto u skupini i u sutrašnjem četvrtfinalu igrat ćemo protiv trećeplasirane reprezentacije skupine A, a to bi po svemu sudeći trebala biti Italija, koja upravo u ovim trenucima igra protiv Japana.

Svjetska liga, 3. kolo skupine B:
Hrvatska - JAR 12:3 (4:2, 2:1, 2:0, 4:0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!