Vodeni sportovi

Barakude u polufinalu

Vid Horvat • petak, 19.06.2009.
Barakude u polufinalu
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Svjetske lige pobijedivši Italiju sa 8:6. Izabranici Ratka Rudića sada čekaju boljeg iz susreta Srbije i Južne Afrike, a za očekivati je da će nam protivnik u polufinalu biti reprezentacija Srbije...

HRVATSKA - ITALIJA 8:6 (2:2, 2:0, 2:2, 2:2)

Podgorica, Bazen Morača

Gledatelja 300

Vezane vijesti

Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković 2, Dobud 2, Buljubašić, Antonijević 1, Karač, Bušlje, S. Sukno, Barač 1, Hinić 1, Obradović 1, Pavić, izbornik: Rudić.

Italija: Tempesti, Mistrangelo, Giorgetti, Buonocore 1, Gallo, Felugo 2, Mangiante, Rizzo 1, Aicardi 2, Calcaterra, Giacopo, Fiorentini, Figari, izbornik: Campagna.

Igrač više: Hrvatska 5/10, Italija 1/8

Peterci: Hrvatska 0, Italija 0/1

Suci: Koryzna (Poljska), Kiszelly (Mađarska)

Naši vaterpolisti ostvarili su treću pobjedu na turniru Svjetske lige u Podgorici, a u četvrtfinalnom dvoboju bili smo uspješniji od starih suparnika Talijana. Utakmica je bila dosta izjednačena, a Hrvatska je u nekoliko navrata vodila po dva razlike, da bi se Talijani dvaput vraćali u susret.

Najbolji strijelci za Barakude bili su Bošković i Dobud, koji su postigli po dva pogotka. Izabranici Ratka Rudića imali su puno bolju realizaciju igrača više, što se na kraju pokazalo presudnim.

Naši su poveli preko kapetana Barača koji je zabio s igračem više, a ubrzo nakon toga Sukno je povisio na 2:0. Međutim, Talijani su istoj četvrtini brzo izjednačili, a pogotke su postigli Felugo i Rizzo. Drugi period odigrali smo odličnu obranu i zahvaljujući pogotcima Boškovića i Antonijevića poveli sa 4:2.

U trećoj četvrtini Talijani smanjuju pogotkom Feluga, a to je bio i njihov jedini pogodak s igračem više. Potom slijedi dio igre bez pogodaka, a naši protivnici poravnavaju rezultat samo dvije minute prije kraja, a realizator je bio Aicardi. No, u zadnjoj minuti Hrvatska ponovno vodi s dva pogotka razlike, prvo Bošković zabija s igračem više, da bi u zadnjim sekundama Dobud pogodio s dva metra.

Posljednju četvrtinu bolje otvaraju Talijani i smanjuju na jedan razlike preko Buonocore. Ali naši vaterpolisti tada odlaze na nedostižnih tri razlike, a strijelci su Dobud i Antonijević. Pred kraj utakmice Pavić je još skinuo peterac te je poslije toga Italija zabila za konačnih 8:6.

Najbolji dio utakmice sigurno je bila realizacija igrača više, ali treba biti na oprezu zbog djelomičnih padova sredinom utakmice, za što ćemo sigurno biti kažnjeni u polufinalu. Obrana s igračem više funkcionirala je besprijekorno i to svakako veseli prije polufinalnog ogleda s reprezentacijom Srbije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!