Vodeni sportovi

Crnogorci s Hrvatskom za naslov

Matej Milanović • subota, 20.06.2009.
Crnogorci s Hrvatskom za naslov
Foto: Davor Sajko

Drugo polufinale Svjetske lige u vaterpolu s lakoćom je dobila Crna Gora. Reprezentacija SAD-a je tek početkom druge četvrtine uspjela malo zabrinuti domaćine, no ostatak susreta su domaći apsolutno nadigrali goste te su početkom posljednje četvrtine vodili čak 9:3...

Drugo polufinale Svjetske lige igrali su domaćini te aktualni prvaci iz Crne Gore i olimpijski viceprvaci iz SAD-a. Očekivao se zanimljiv i ujednačen susret, no u konačnici je to bila potpuna dominacija domaćih.

Dva pogotka Nikole Janovića i jedan Borisa Zlokovića donijeli su Crnoj Gori prednost od 3:0 nakon prve četvrtine. Prve tri minute druge dionice pobudile su nadu u zanimljiv dvoboj budući da su Amerikanci došli do 2:3. Ipak, bila je to nada kratkog daha budući da su već u 13. minuti Crnogorci otišli na 5:2, a u trećoj četvrtini, u 21. minuti je Zloković zabio za ogromnih 8:3.

Vezane vijesti

Domaći su odmah početkom posljednje četvrtine zabili novi pogodak kojim su definitivno riješili susret. Amerikanci su uspjeli s tri uzastopna pogotka, od čega dva peterca, smanjiti na 9:6, no zadnji pogodak je ipak pripao domaćima za završnih 10:6.

Crna Gora je sasvim zasluženo pobijedila SAD. Domaćini su dominirali cijelim susretom i tek su na kraju dopustili Amerikancima da im se malo približe. Sutra će u finalu igrati protiv naše selekcije. U sutrašnjem finalu će protiv odličnih Crnogoraca igrati naša reprezentacija.

Crna Gora je u zadnje vrijeme postala prava noćna mora za hrvatsku selekciju, budući da su nas porazili na prvenstvu Europe, na Olimpijadi, a i u skupini na ovoj završnici Svjetske lige. Sutrašnje finale će Barakudama biti dobra prilika da prekinu neugodnu tradiciju.

U borbi za plasman od petog do osmog mjesta nije bilo iznenađenja. Australija je već do poluvremena povela 6:2, a na kraju su slavili 12:6. Protivnici u susretu za peto mjesto bit će im Talijani koji su lagano nadigrali Južnu Afriku. Drugo poluvrijeme dobila je Italija s ogromnih 8:1 za konačnih 14:3.

Svjetska liga, Polufinale:
Crna Gora - SAD 10:6 (3:0, 2:2, 3:1, 2:3)

Svjetska liga, Za plasman od 5. do 8. mjesta:
Australija - Japan 12:6 (4:1, 2:1, 2:2, 4:2)
Italija - Južna Afrika 14:3 (3:1, 3:1, 4:0, 4:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!