Vodeni sportovi

Hrvatska u finalu Svjetske lige

Matej Milanović • subota, 20.06.2009.
Hrvatska u finalu Svjetske lige
Foto: Sandro Donda

Hrvatska je dobrim nastupom porazila Srbiju sa 7:5 u polufinalu Svjetske lige u vaterpolu i po prvi put izborila finale ovog natjecanja...

Hrvatska - Srbija 7:5 (3:1, 1:2, 2:1, 1:1)

Svjetska liga, Polufinale, Podgorica, Bazen Morača

Hrvatska: Pavić (10 obrana), Brzica, Burić, Bošković, Dobud, Antonijević 3 (2), Karač, Bušlje, S. Sukno 3, Barać 1, Hinić, Obradović, izbornik: Rudić

Vezane vijesti

Srbija: Soro (9 obrana), P. Filipović, Gocić 1, Udovičić 1, Gak, D. Pjetlović 1, Nikić 1, Aleksić, Rađen, F. Filipović, Prlainović 1, Mitrović, G. Pjetlović, izbornik: Udovičić

Igrač više: Hrvatska 4/11, Srbija 2/12
Peterci: Hrvatska 2/2, Srbija -
Suci: Kiszelly (Mađarska), Collantoni (Italija)

Polufinalni dvoboj Hrvatske i Srbije krenuo je bez golova. Na isteku druge minute igre, u trenutku kada se u igru vraćao isključeni igrač Srbije Hrvatska je zaradila peterac. Srđan Antonijević realizirao ga je za 1:0. Naši se, međutim, nisu dugo veselili. Već u idućem napadu Slobodan Nikić nalazi se sam uz desnu stativu našeg gola i bez problema zakucava loptu u mrežu za 1:1.

Samir Barać je u petoj minuti iskoristio ne baš besprijekornu obranu protivnika i postigao gol za novo vodstvo Hrvatske, 2:1. Do kraja četvrtine naši su otišli i na 3:1 pogotkom Sandra Sukna. Početkom druge dionice Srbi su izgubili loptu na samom početku svoga napada, u svojoj polovici bazena. To je rezultiralo kontrom naših koju je Antonijević pretvorio u 4:1.

Do poluvremena Barakude nisu uspjele odigrati dobru akciju, a Srbija se vratila u susret. Prvo je Andrija Prlainović iz daleka pogodio za 2:4, a 30 sekundi prije velikog odmora smanjili su na 4:3 pogotkom Duška Pijetlovića sa centra.

Krivicu kod tog pogotka snosi i Josip Pavić koji nije baš najbolje reagirao, budući da se lopta od njega odbila u mrežu. U tijeku te četvrtine treće isključenje zaradio je Paulo Obradović.

Na početku treće četvrtine centar Srbije našao se sam pred našim golom, no Pavić je ovaj put dobro reagirao, iako srpski igrač nije najbolje zahvatio loptu. U 21. minuti je Hrvatska napokon ponovno postigla zgoditak. Sandro Sukno iskoristio je kontru za 5:3.

U sedmoj minuti treće četvrtine nakon dugog napada Srbije, Živko Gocić pronašao je rupu u našoj obrani za 4:5. Samo odlična reakcija Pavića spriječila je Srbiju da već u idućem napadu izjednači.

U sljedećem napadu Hrvatska je zaradila peterac. Antonijević je ponovno bio precizan i vratio Hrvatsku na nešto mirniji rezultat, 6:4. Da ipak treća četvrtina ne bude potpuno pozitivna, pobrinuo se Andro Bušlje koji je isključen po treći put.

Tri i pol minute prije kraja susreta Nikić je isključen po treći puta, a razdoblje s igračem više iskoristili su naši za sedmi pogodak, odnosno treći Sukna. Minutu i pol prije kraja susreta dobro se oslobodio Vanja Udovičić na centru i smanjio na 5:7, no nisu Srbi uspjeli više zaprijetiti te je Hrvatska mogla proslaviti ulazak u finale.

Sutra će Barakude u svom prvom finalnom nastupu u Svjetskoj ligi tražiti naslov protiv pobjednika večerašnjeg polufinala između domaće Crne Gore i SAD-a.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!