arhiva

Kad Zdravko kaže 'ajmoooo

Dario Dodić • nedjelja, 21.06.2009.
Kad Zdravko kaže 'ajmoooo
Foto: Kristijan Komarica

Nešto mi uvijek padne na pamet za nedjeljni tekst, samo je pitanje u kakvom stanju halucinacije ga pišem. S obzirom da su Širokobriježani pobjegli kući, već drugi vikend pišem tekst bez mamurluka. Iako, bolovi u vratu i leđima dovoljno me muče da izazovu makar minimalnu histeriju.

Neka dvojica su se jučer šaketala na Novoj, ali to nisam baš gledao. Igra se i neki nogometni turnir, ali tamo trube trube (pogodite što je glagol, a što imenica) kao roj pčela ili velika skupina muha za koju nisam siguran kako se zove. Kad smo već kod toga, lete li uopće muhe skupa? Ja bih rekao da ne, iako nisam to pokušao empirijski dokazati. Muhe su nekako samotnjački insekti, jedino što ih okuplja su lubenice, meso i fekalije. Da nema ovog zadnjeg izgledalo bi kao petak s ljudima koji se druže petkom pa se stoga prikladno zovu petkovci. Nisam siguran piše li se to petkovci malim ili velikim slovom.

Nisam ni počeo, a već sam odlutao. Već tjedan dana znao sam na što ću usmjeriti svih svojih 12 moždanih vijuga danas. Na Zdravka Mamića. Ne znam kako je vama, ali meni je HNL bio puno zabavniji kada je Maminjo psovao novinare jer jedu njegovu hranu, a onda ga ti isti novinari ...(hrpetina vulgarnih izraza), kada je pred ciganima i romskim zabavljačima skidao/parao odjeću. To su bile vijesti. A sad? Sad se tu i tamo zakači s nekim u loži, ali nema video snimki. Šteta...

Hrvatska turistička zajednica napravila je reklamu upitne kvalitete za domaće tržište. Kažem upitne kvalitete jer imam osjećaj da je utrošeno puno novca, a mnogima se reklama ne sviđa. Moje je osobno mišljenje da ta reklama ne paše previše uz naš mentalitet i da je puno previše novca utrošeno na reklamu kojom se poziva hrvatske građane na hrvatsko more. Pa ionako će većina ići na Jadran, ako se uopće odluči ići na more. Svaka čast Tunisima i ostalim kvaziegzotičnim odredištima, ali znate li vi gdje ima najviše Hrvatica? Tako je, na Jadranu. A znate li gdje su najljepše žene? Pa naravno da znate, u Makarskoj. Dobro, ostatak naše obale je također čudo, naravno da ćemo ići na Jadran.

I to je trebalo biti u reklami za domaće turiste - lijepe žene, zgodni frajeri, možda su mogli i mene ubaciti u spot, treba malo okrenuti to i na šalu, jer mi Hrvati smo za šalu i zabavu uvijek spremni. Kad se već radila ova reklama, onda se mogla i ona okrenuti na šalu, da znamo da nas u Hrvatskoj očekuje zabava. Uz Tominu pomoć dajem vam svoje kreativno rješenje reklame koja bi privukla puno više ljudi na Jadran. Ako ništa, mnogi bi od straha pobjegli iz Zagreba.

Kad Igor kaže liga kaže 16. Nametnuo nam Štimac ovo zlo od lige i pobjegao, on je svoje obavio. A što ćemo mi? Bit će to muka, uvjeren sam da će nam kvaliteta lige dramatično opasti, a stvarno se treba puno spustiti da bi pad s ove niske razine kvalitete bio dramatičan. Dobit ćemo efekt prvi u selu stoti u gradu, gdje je selo HNL, a grad europska natjecanja i nastupi reprezentacija. Kako konstantnim igranjem protiv slabih klubova jaki klubovi mogu ojačati? Nikako. Nećemo vidjeti Europu idućih sezona niti na karti.

Slična je priča npr. s Amerikancima. Solidno su posložili priču tog svog nogometa, brzo su napredovali do određene točke, ali to je to za njih. Zašto? Jer im se liga bazira na propalim europskim nogometašima i Beckhamu te nekolicini južnih prebjega, kvalifikacije igraju s poprilično slabim reprezentacijama, a ove jake reprezentacije vide jednom u četiri godine. I onda trpaju ove svoje slabe, protiv slabijih protivnika ne napreduju, dođu na utakmicu protiv Brazila i Altidore misli da može driblati Lucija. I onda mu Lucio na tečnom portugalskom kaže "Daj se uozbilji", predribla njega i još petoricu i zaradi spontani i gromoglasni pozdrav južnoafričkih truba.

Takva se budućnost približava našim klubovima. Dinamo i Hajduk rasturat će ove novajlije, onda će doći Partizani Tirana i utakmica će završiti 0:0. U međuvremenu ćemo sedmoricu napadača i 12-ak veznjaka gurati u reprezentaciju jer su zabili tri komada Lokomotivi i "prodavati" po brutalno preuveličanim cijenama, a pravih igrača, igrača za reprezentaciju i lige petice, bit će sve manje. I što onda? Štimca ne dira, on u svojoj rezidenciji ima Premiere i Sky Sports...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

arhivaPick na pojilu

Pročitaj više

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!