Nogomet

"Nisam znao da možemo proći"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 22.06.2009.
"Nisam znao da možemo proći"
Foto: EPA

Premda su nakon neočekivanog slavlja nad Italijom Egipćani slovili kao favoriti za prolaz u polufinale Kupa konfederacija, to je mjesto visokom pobjedom u trećem kolu zauzela reprezntacija Sjedinjenih Američkih Država. Plasman u sljedeći krug iznenadio je i neke od njih samih...

Rezultati su se u nedjelju navečer posložili tako da je u vrlo neizvjesnih 90 minuta polufinalni okršaj sa Španjolcima izborila reprezentacija SAD-a, zahvaljujući boljoj gol-razlici od svojih izravnih konkurenata, Egipta i Italije.

Strijelac trećeg, ključnog pogotka za Amerikance bio je Clint Dempsey, koji je priznao da uopće nije bio svjestan mogućnosti da njegova momčad prođe dalje: "Nisam znao da postoji mogućnost da prođemo. Samo smo željeli završiti natjecanje u pozitivnom tonu, a tek nam je trener u jednom trenutku rekao da možemo izboriti poluzavršnicu".

Slično je nakon poraza od Brazila u drugom kolu razmišljao i kapetan te najbolji igrač američkog sastava, Landon Donovan: "Mislio sam da idemo kući, a jučer smo se probudili i rekli da ćemo probati odigrati dobru utakmicu i zabiti prvi gol. Nikad ne znate što se može dogoditi".

"Pri odlasku u svlačionice na kraju prvog dijela netko nam je rekao da Italija gubi 3:0 i tada smo shvatili da imamo realnu šansu za prolaz", istaknuo je Donovan.

Egipćani su razloge poraza pronašli u tri čimbenika. "Naši su igrači bili umorni, mučile su nas ozljede i sputao nas je pritisak", objasnio je pomoćni trener Shawky Gharib, na što je vezni igrač Hosni Abd Rabou dodao: "Tri utakmice u šest dana nam je bilo previše. Ali to je nogomet".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!