Nogomet

Maradona napokon dobio ugovor

Vedran Attias • petak, 26.06.2009.
Maradona napokon dobio ugovor
Foto: EPA

Iako njegovi rezultati nikako to ne opravdavaju, Diego Armando Maradona postao je najbolje plaćeni izbornik Argentine u povijesti te zemlje...

Nekad veliki igrač, Diego Armando Maradona, potpisao je napokon ugovor s argentinskim nogometnim savezom koji ga obvezuje na još - četiri mjeseca. Naime, otkako je u studenom 2008. preuzeo klupu Argentine, Maradona nije potpisao ugovor sve do sada.

Ako se u listopadu Argentina ne kvalificira na Svjetsko prvenstvo, Maradona sigurno neće dobiti novi ugovor dok će u protivnom - vjerojatno voditi momčad na tom velikom natjecanju koje će se održati u Južnoafričkoj Republici.

Ono što je posebno zaintrigiralo argentinsku javnost jest plaća od milijun i 200 tisuća dolara godišnje odnosno ravno 100.000 dolara mjesečno. Budući da su Maradonini prethodnici Daniel Passarella, Marcelo Bielsa, Jose Pekerman i Alfio Basile imali duplo manje ugovore javnost se s pravom pita - zašto Maradona ima toliko bolji?

Odgovor je - vrlo jednostavan. Naime, iako se Argentina porazom u Ekvadoru našla u teškoj poziciji i trenutno drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi direktno na Svjetsko prvenstvo, Maradona je - zvijezda; zvijezda koju prate bogati sponzori, a savez zarađuje i golem novac od ulaznica jer su zbog Maradone puni stadioni.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!