Vodeni sportovi

Vaterpolisti via Split na MI

Maja Giljanović • nedjelja, 28.06.2009.
Vaterpolisti via Split na MI
Foto: Sandro Donda

Hrvatska A vaterpolska reprezentacija poslije ručka je u 14 sati otputovala iz Dubrovnika u Split odakle direktnom brodskom linijom večeras putuje na 16. Mediteranske igre u Pescaru...

Izbornik Ratko Rudić je još prije nastupa vaterpolista na završnom turniru Svjetske lige u Podgorici najavio da i u Crnu Goru i u Pescaru na Mediteranske igre vodi najjaču momčad.

Final 8 je polučio uspjeh - osvojena je naša prva medalja u osmom izdanju natjecanja (srebro protiv Crne Gore) - a smotra najboljih sportaša Sredozemlja (plus Srbija) Rudiću i pomoćnicima mu Vjekoslavu Kobeščaku i Deanu Kontiću će poslužiti kao generalna proba 20-tak dana prije Svjetskog prvenstva u Rimu.

U momčadi je 12 igrača koji su sudjelovali i na Final 8 turniru (Ivan Krapić je prepušten B reprezentacija koja nastupa na Univerzijadi u Beogradu) - a jedini novajlija je Ivan Perić koji je uskočio umjesto ozlijeđenog kapetana Samira Barača.

Tu su još i Ivo Brzica, Damir Burić, Miho Bošković, Nikša Dobud, Ivan Buljubašić, Srđan Antonijević, Frano Karač, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Igor Hinić, Paulo Obradović i Josip Pavić.

Hrvatska je u Skupini A u kojoj su i Španjolska, Turska i Grčka, a u B su Crna Gora, Srbija, Francuska i Italija.

Prvu utakmicu igramo u utorak 30. u 17:30 protiv Grka, 1. srpnja (17:30) na rasporedu su Španjolci, a 2. (11:30) Turci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!