Ostali sportovi

SP u preciznom slijetanju parajedrilicom

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.06.2009.
SP u preciznom slijetanju parajedrilicom

Svjetsko prvenstvo u preciznom slijetanju parajedrilicom jučer je mimohodom kroz središte Lepoglave završeno nakon tjedan da kvalitetnog natjecanja, ali i borbe s vremenskim (ne)prilikama...

Hrvatska je proteklog tjedna bila domaćin Svjetskog prvenstva u preciznom slijetanju parajedrilicom. 86 natjecatelja iz 17 zemalja borilo se za naslove svjetskog prvaka i to u muškoj, ženskoj i ekipnoj konkurenciji.

Najbolje rezultate ostvario je kineski pilot Zhang Shupeng kojem je pripala zlatna medalja i naslov svjetskog prvaka u ukupnoj i muškoj konkurenciji. Srebro je također otišlo u Kinu, osvoji ga je Chen Haiping, dok je bronca pripala Martinu Ondrašeku iz Češke.

Što se tiče naših pilota, Josip Knez bio je 28., Kristijan Petrina 38., Izidor Maltarić 56., Ivana Kusanović 76., Ivica Šefanec 79., Jelena Kantoci 83., a Vedran Žgela 84.

Kod žena svjetska prvakinja postala je Elena Kostova iz Bugarske, srebro je pripalo Marketi Tomaskovoj iz Češke, a brončana medalja Milici Bićanin iz Srbije. Ivana Kusanović bila je najbolje plasirana Hrvatica na 12. mjestu dok je Jelena Kantoci bila pretposljednja 17.

U ekipnoj konkurenciji svjetska titula otišla je u Sloveniju, srebro je uzela Kina, a bronca je pripala Bugarskoj. Hrvatska reprezentacija natjecanje je završila na 12. mjestu.

Nakon završetka SP-a, predstavnici Svjetske zrakoplovne federacije, Riikka Vilkuna i Andy Cowley zahvalili su se organizatorima te napomenuli zadovoljstvo prvenstvom proglasivši ga najboljim dosad.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!