Košarka

Scariolo skuplja Španjolce

Branimir Korać • utorak, 30.06.2009.
Scariolo skuplja Španjolce
Foto: Davor Sajko

Trener Himkija i izbornik španjolske košarkaške reprezentacije Sergio Scariolo kao jedan od prioriteta u prijelaznom roku čelnicima kluba naveo je poziciju razigravača. U igri je dugo bio Earl Calloway, a sada se spominje španjolski reprezentativac Carlos Cabezas...

Himki će iduće sezone po prvi put igrati Euroligu i u klubu sve čine kako bi složili što kvalitetniju momčad za početak ovog elitnog natjecanja. Najveće zvijezde trebale bi ostati u klubu, a prioritet u osnaživanju momčadi im je pozicija razigravača.

Prema vijestima iz Rusije i Španjolske Himki je ponudio ugovor dosadašnjem razigravaču Unicaje Carlosu Cabezasu i to vrlo bogati ugovor na tri sezone. Cabezas je dobio 48 sati da se izjasni želi li prijeći u Himki ili ne, a ukoliko i prijeđe neće mu biti loše jer će ga voditi aktualni španjolski izbornik Sergio Scariolo, a društvo će mu praviti i Jorge Garbajosa.

Cabezas je u posljednje dvije sezone imao određenih problema s ozljedama, ali unatoč tome bio je jedan od najvažnijih igrača Unicaje i konstanta na popisu reprezentativaca. U tek završenoj sezoni u španjolskoj ACB ligi bilježio je prosječno 8,9 poena, 2,0 asistencije i 1,9 skok po susretu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!