Vodeni sportovi

Crnogorci podbacili

Tea Lokas • srijeda, 01.07.2009.
Crnogorci podbacili
Foto: Davor Sajko

Loša izvedba Crnogoraca te pobjede Srba i Španjolaca obilježile su prvi dan vaterpolskog natjecanja na Mediteranskim igrama u Pescari...

Skupina A:

Španjolska je uvjerljivo slavila protiv protivnika nižeg ranga, Turske. Pobjeda je bila zagarantirana već na poluvremenu kada je rezultat iznosio 7:3, a Turci su uspjeli do kraja ubaciti tek jedan pogodak, primivši čak tri. I Španjolci i Hrvati su pokazali nadmoć u prvim utakmicama, a sutrašnji međusobni dvoboj u skupini A bit će pravi test za obje momčadi.

Mediteranske igre, skupina A, 1. kolo:
Španjolska - Turska 11:4 (3:2, 4:1, 1:1, 3:0)

Skupina B:

U skupini B dogodilo se jedno iznenađenje. Naime, vaterpolisti Crne Gore koji su osvojili zlato na prošlotjednom natjecanju u Svjetskoj ligi, izgubili su od domaćina Italije. Talijani su bez problema održavali rezultat u svoju korist kroz cijelu utakmicu i tako zasluženo odnijeli prve bodove na domaćem bazenu u Pescari.

Za razliku od Crnogoraca, problema nisu imali brončani sa Svjetske lige - Srbi. Oni su Francuze razbili rezultatom 12:5, a dominirali su u drugoj, trećoj i posljednjoj četvrtini, prepustivši uvod u utakmicu nadobudnim Francuzima (2:1). Igrači utakmice su bili Duško Pijetlović i Slobodan Nikić koji su ubacili po tri pogotka za svoju momčad.

Mediteranske igre, skupina B, 1. kolo:
Francuska - Srbija 5:12 (2:1, 2:4, 1:5, 0:2)
Italija - Crna Gora 14:7 (4:2, 4:2, 3:2, 3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!