Vodeni sportovi

Sukno za pobjedu protiv Španjolske

Antonija Pavlić • srijeda, 01.07.2009.
Sukno za pobjedu protiv Španjolske
Foto: FaH

Minimalnom pobjedom protiv Španjolske rezultatom 11:10 vaterpolisti Hrvatske upisali su i drugu pobjedu na MI u Pescari, osiguravši si time prvo mjesto u skupini A i izravan plasman u polufinale...

Hrvatska - Španjolska 11:10 (3:1, 3:2, 2:2, 3:5)

Pescara, bazen Le Naiadi, 2. kolo, skupina A

Suci: Gomez (Italija), Juhasz (Mađarska)

Hrvatska: Brzica, Burić, Bošković 2, Dobud, Buljubašić 1 (1), Antonijević 1, Karač, Bušlje 1, Sukno 2 (1), Perić, Hinić 2, Obradović 2, Pavić (8 obrana). Izbornik: Ratko Rudić.

Španjolska: Aguilar (6 obrana), M. Garcia, Martin 1, Mallarach, Molina 2, Minguell, Gallego 1, Espanol 1, Valles, Perrone 1, Perez 1, J. Garcia 3, Lopez Pinedo. Izbronik: Rafael Aguilar.

Igrač više: Hrvatska 3/8, Španjolska 5/11

Peterci: Hrvatska 2/3, Španjolska 0/1

Nakon jučerašnjeg lakšeg treninga protiv Grčke i pobjede rezultatom 14:3, vaterpolisti Hrvatske pobjedu su ubilježili i u drugom susretu protiv Španjolske, te prije posljednjeg okršaja s Turskom osigurali prvo mjesto skupine A i direktan plasman u polufinale.

Prvu je četvrtinu Hrvatska otvorila dobro i odmah uspjela nametnuti svoju igru, pokazavši Španjolcima već u startu da im neće prepustiti mjesto favorita. Prednost su Barakude tako očuvale i u drugoj četvrtini, premda su se Španjolci primaknuli na "samo" tri pogotka razlike.

Treća je četvrtina donijela potpuno izjednačenu igru i rezultat 2:2, promoviravši posljednjih osam minuta u vrijeme za razrješenje susreta.

Momčad Ratka Rudića, međutim, u finišu utakmice nije uspjela zadržati visok nivo igre, te je tako promašeno nekoliko izglednih prilika s igračem više, a i jedan peterac (Antonijević).

Španjolci su minutu prije kraja uspjeli i izjednačiti na 10:10, ali u posljednjem hrvatskom napadu pravi potez povlači izbornik Rudić i u igru uvodi čak dva centra, što se odmah pokazalo dobitnom kombinacijom budući da je prvo izboren igrač više, a četiri sekunde prije kraja i pobjeda pogotkom najmlađeg našeg reprezentativca, Sandra Sukna.

Hrvatski će se reprezentativci u polufinalu ogledati s drugoplasiranom reprezentacijom skupine B, a na najboljem putu da to postanu trenutno su naši dobri znanci, reprezentacija Crne Gore.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!