Vodeni sportovi

U Beogradu protiv Srbije

Maja Giljanović • četvrtak, 02.07.2009.
U Beogradu protiv Srbije
Foto: Davor Sajko

Hrvatskoj studentskoj vaterpolo reprezentaciji danas u 18:20 na 25. ljetnoj Univerzijadi koja se od 1. do 12. ovog mjeseca održava u Beogradu prvi je protivnik Srbija.

Izbornik Zoran Roje i pomoćnik mu Ivan Asić u Beograd su poveli 13 igrača: golmane Mirka Nižića (Jug) i Tomislava Bujasa (POŠK), braniče Željka Kovačića (Mornar), Bojana Cara (Primorje) i Ivana Banovca (Jadran), centre Frana Paškvalina (Mladost) i Ivana Krapića (Primorje) te napadače Davida Babića (Mladost), Marina Bana (Mornar), Domagoja Čulu (Medveščak), Ivana Bebića (Herceg Novi), Nikolu Samodola (Šibenik) i Ivana Krizmana (Primorje).

"Univerzitetlije" su u Dubrovniku provele posljednja četiri dana, tri-četiri treninga su odradili s "A" reprezentacijom, a o obavljenom poslu Roje je izjavio: "Pripreme su protekle u odličnoj atmosferi, a treninzi s "A" reprezentacijom sjajno su nam poslužili za uigravanje akcija. Kostur momčadi čine igrači koji su u mladoj reprezentaciji zajedno nekoliko sezona, ostatak su najbolji igrači naše lige i vjerujem da smo odabrali najbolje na koje u ovom trenutku možemo računati".

Što se protivnika tiče Roje nema posebnih saznanja: "Poznato mi je samo da su Srbi primjerice pripreme započeli prije 20-tak dana, ali podrobnije informacije nemamo i vidjet ćemo kako stoje stvari kad natjecanje krene".

Hrvatska, Srbija, Francuska i Meksiko u Skupini su A, a prvu utakmicu na plivalištu Banjica igramo večeras u 18:20 protiv Srba.

U Skupni B su Crna Gora, Australija, Grčka i Kanada, C Italija, Španjolska, Rusija i Kina te D Mađarska, Japan, SAD i Poljska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!