Vodeni sportovi

Hrvatska lako s Turcima

Vedran Babić • četvrtak, 02.07.2009.
Hrvatska lako s Turcima
Foto: Davor Sajko

Bez ikakvih problema hrvatska vaterpolo reprezentacija upisala je i treću pobjedu u skupini A na Mediteranskim igrama u Pescari i sada se može mirno okrenuti polufinalu. U susretu trećeg kola pobijedili smo s 14:6 inferiornu reprezentaciju Turske...

HRVATSKA - TURSKA 14:6 (4:1, 5:3, 1:1, 4:1)

Pescara, bazen "Le Naiadi", 3. kolo skupine A

Suci: Adžić (Crna Gora), Dalli (Malta)

Hrvatska: Brzica (11 obrana), Burić, Bošković 1, Dobud 2, Buljubašić 2, Antonijević 2, Karač 1, Bušlje 2, S. Sukno 1, Barač 1, Hinić, Obradović 2, Pavić (1 obrana). Izbornik: Ratko Rudić.

Turska: Sezer (9 obrana), Uslu 2, Yakimovic, Okman 1, Purutcuoglu, Coskun, Yigithan 1, Kiziltan, Cagatay 1, Sonmez, Beskardesler 1, Guven, Sertac. Izbornik: Sinan Turunc.

Igrač više: Hrvatska 4/14, Turska 2/7

Iako su već jučerašnjim slavljem protiv Španjolske (11:10) Barakude izborile polufinale, ali i prvo mjesto u skupini, još se morala odraditi jedna utakmica uoči početka konačnog obračuna za medalje. Izabranici Ratka Rudića opravdali su ulogu favorita protiv Turske i s 14:6 zadržali stopostotan učinak na vrhu skupine.

Pobjeda kvalitetnije hrvatske postave nije dolazila u pitanje, a već do poluvremena naša je prednost iznosila 9:3. Turci su nas tek u trećoj četvrtini uspjeli ograničiti na samo jedan postignuti pogodak, no koncentriranom posljednjom četvrtinom naši vaterpolisti su povećali razliku na konačnih plus osam.

U pobjedničkom sastavu nitko nije postigao tri pogotka, ali su zato čak petorica igrača postigli dva, a na vratima je veći dio utakmice proveo vratar Budvanske rivijere Ivo Brzica, koji je sakupio 11 obrana.

U polufinalu koje je na rasporedu u subotu Hrvatska će za protivnika gotovo sigurno imati Srbiju, koja je sa 7:4 bila bolja od Crne Gore u trećem kolu skupine B i tako ih izbacila iz borbe za medalje.

U posljednjem dvoboju dana Italija je favorit protiv Francuske i ukoliko pobijedi s četiri gola razlike ili više, osigurat će prvo mjesto u skupini i okršaj sa Španjolcima, koji se nalaze na drugom mjestu naše skupine. Španjolci su ranije danas s 11:4 porazili Grčku.

Skupina A:
Hrvatska - Turska 14:6 (4:1, 5:3, 1:1, 4:1)
Španjolska - Grčka 11:4 (5:0, 0:1, 4:1, 2:2)

Skupina B:
Srbija - Crna Gora 7:4 (0:1, 3:2, 2:0, 2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!