Nogomet

Cruzeiro remijem u finale

Maja Giljanović • petak, 03.07.2009.
Cruzeiro remijem u finale
Foto: EPA

Estudiantesu se u finalu Cope Libertadores ukupnim rezultatom 5:3 pridružio brazilski Cruzeiro...

Gremio je u Porto Alegreu na svom Olimpicu pred više od 55.000 navijača silovito jurnuo nadoknaditi 1:3 Cruzeira iz prve polufinalne utakmice, ali sreća mu nije bila naklonjena.

U prvih 10-tak minuta dvostruki je pobjednik Cope Libertadores, naime, goste iz Belo Horizontea toliko pritisnuo da je gol doslovce visio u zraku, ali su i German Herrera i Maxi Lopez ostajali prekratki točnije Cruzeirov je Fabio branio i nemoguće.

Dojam je i da je Gremio oštećen za čisti jedanaesterac, a u jeku najžešćih napada šok i vodstvo Cruzeira iz jedine suvisle akcije u 34 minute igre. Wellington je u 35. goste trasirao put finala, a definitivno je zacementirao sudbinu Gremija svojim drugim golom niti minutu kasnije.

Domaćin koliko god je prednost Cruzeira bila praktički nedostižna nije se od najcjenjenijeg južnoameričkog natjecanja - južnoameričke verzije europske Lige prvaka - pred svojim navijačima želio oprostiti u potpuno gubitničkom tonu.

U 50. minuti je smanjio Rever, ali šanse im je još više uprskao Adilson isključen zbog brutalnog starta na Wagneru. Uspjeli su čak i izjednačiti (spektakularnim golom Souze) u 75. minuti, ali više od toga nisu mogli.

U prvoj finalnoj utakmici Cruzeiro sljedeći tjedan gostuje u argentinskoj La Plati protiv Estudiantesa.

Estudiantes je Copu Libertadores osvojio tri puta (1968., 1969., 1970.), a Cruzeiro dvaput (1976., 1997.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!