Vodeni sportovi

Španjolska lagano u finale sa Srbijom

Matej Milanović • subota, 04.07.2009.
Španjolska lagano u finale sa Srbijom
Foto: Davor Sajko

U drugom polufinalu vaterpolskog turnira na Mediteranskim igrama Španjolska je šokirala domaćine sa visokom pobjedom od 8:3. Španjolci su prednost preuzeli od samog početka i sutra će za zlato igrati sa Srbijom. Italija će pak biti protivnik Hrvatske u borbi za broncu...

Prva četvrtina bila je jako siromašna pogocima. Jedinog je postigao Guillermo Molina za 1:0 Španjolske. Španjolci su bolje otvorili i drugu dionicu drugim pogotkom Moline. Preveliku prednost gostiju spriječio je Valerio Rizzo prvim pogotkom Italije.

Kod Španjolske je samo jedan igrač bio precizan, no i taj im je bio sasvim dovoljan, budući da je Molina svojim trećim zgoditkom povisio rezultat na 3:1. Talijane je u igri održao Alex Giorgetti prvim talijanskim pogotkom s igračem više. Izmjena pogodaka se nastavila, a napokon je za Španjolce zabio i netko drugi osim Moline, Javier Garcia Gadea.

Vezane vijesti

Treća četvrtina počela je jednim pogotkom svake reprezentacije, Valentino Gallo zabio je za Talijane, a Blai Mallarach Guel za Španjolce. Drugi pogodak Garcia Gadee donio je Španjolskoj +3, što je obzirom na mali broj pogodaka bila jako velika prednost.

U posljednoj četvrtini pobjedu Španjolske potvrdio je Felipe Perrone s dva pogotka za visoku pobjedu od 8:3. Domaćinima je kobna bila katastrofalna realizacija igrača više, od 12 prilika samo su jednom postigli pogodak, dok su im protivnici realizirali samo jednog više, no iz samo pet prilika.

Kod Talijana su sve pogotke zabili različiti igrači, a goste je predvodio Molina s tri pogotka. U sutrašnjem finalu će tako igrati Španjolska i Srbija, drugoplasirane momčadi u skupinama, a prvoplasirane Italija i Hrvatska će se boriti za treće mjesto s početkom u 15 sati i 30 minuta.

Ranije danas odigrani su i susreti za plasman od petog do osmog mjesta. Crna Gora je očekivano porazila Tursku sa 10:6, a u drugom susretu dogodila se senzacija. Grčka koja je na poluvremenu čak vodila 5:1, lošim drugim poluvremenom, a posebno očajnom zadnjom četvrtinom koju su izgubili 4:0 poražena je od Francuske sa 10:7.

Mediteranske igre, Vaterpolo, Polufinale:
Španjolska - Italija 8:3 (1:0, 3:2, 2:1, 2:0)

Plasman od 5. do 8. mjesta:
Francuska - Grčka 10:7 (1:2, 0:3, 5:2, 4:0)
Crna Gora - Turska 10:6 (3:0, 3:2, 2:3, 2:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!