Vodeni sportovi

Simpatični Meksikanci i Francuzi

Maja Giljanović • subota, 04.07.2009.
Simpatični Meksikanci i Francuzi
Foto: Sandro Donda

Čim je protivnik etiketiran simpatičnim dobije se otprilike ideja o njegovoj snazi. Simpatični su tako u drugom kolu vaterpolskog turnira na Univerzijadi u Beogradu bili Meksikanci, a i u trećem Francuzi.

Izabranici Zorana Roje odmah su u prvoj četvrtini drugog kola potopili studente iz Meksika i u drugu ušli s velikih pet golova prednosti i samo jednim primljenim golom.

U drugoj četvrtini Mirko Nižić prima još jedan gol, a naši zabijaju četiri i na poluvrijeme odlaze s nedostižnih 10:2.

Roje i pomoćnik mu Ivan Asić u drugom poluvremenu daju priliku svim igračima - Tomislav Bujas primjerice poput Nižića upisuje dvije obrane - a Meksikanci koriste blago opuštanje naših i u treću četvrtini izvlače neriješeno 3:3. U četvrtoj ponovno primamo tri, ali dajemo šest golova i utakmicu elegantno privodimo kraju.

Najefikasniji u našim redovima četverostruki je strijelac Ivan Bebić, dva su gola dali Ivan Krizman, Frano Paškvalin, Domagoj Čule i Nikola Samodol (jedan iz peterca), a meksički su gol probili i Marin Ban, Željko Kovačić, Ivan Banovac, Ivan Krapić i Bojan Car doslovce svi izuzev golmana.

Protiv Francuza smo u trećem kolu izborili osminu finala (dvije pobjede i poraz od Srbije 11:8). Roje je ponovno u bazen poslao sve igrače - Nižić 5/10, Bujas 4/5 - a u pobjedi 17:6 najefikasniji su s tri postignuta gola bili Bebić i Car. Dva su gola Asparu dali Babić, Ban i Krizman, a jedan Čule, Krapić, Kovačić, Paškvalin i Samodol.

Sutra je dan odmora, a u ponedjeljak je osmina finala.

Skupina A:
2. kolo: Hrvatska - Meksiko 19:8 (6:1, 4:1, 3:3, 6:3)
3. kolo: Hrvatska - Francuska 17:6 (4:2, 6:1, 4:2, 3:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!