Vodeni sportovi

Srbija potopila Hrvatsku

Matej Milanović • subota, 04.07.2009.
Srbija potopila Hrvatsku
Foto: Sandro Donda

Vaterpolo reprezentacija Srbije u polufinalu Mediteranskih igara osvetila se Hrvatskoj za poraz u polufinalu Svjetske lige. Srbi su serijom 6:0 pobjegli na 12:4 i u potpunosti nadigrali našu reprezentaciju koja će se sutra boriti za broncu...

Hrvatska - Srbija 8:14 (3:4, 1:5, 2:4, 2:1)

Mediteranske igre, Vaterpolo, Polufinale:

Pescara, Bazen Le Naiadi, Polufinale:

Suci: Gomez (Italija), Fernandez Esola (Španjolska)

Hrvatska: Pavić (9 obrana), Burić 1, Bošković, Dobud 1, Buljubašić, Antonijević, Karać, Bušlje 1, Sukno 3, Barač, Hinić, Obradović 2, Brzica Izbornik: Rudić

Srbija: Soro (12 obrana), Avramović, Gocić 2, Udovičić 2, Gak 2, D. Pjetlović 2, Nikić 1, Aleksić 1, Rađen, Filipović 1, Prlainović 1, Mitrović 2, G. Pjetlović Izbornik: Udovičić

Igrač više: Hrvatska 5/20, Srbija 8/15

Srbija je početkom susreta pobjegla na neugodnih 3:1, zahvaljujući i dvjema golovima s igračem više. Ipak, naši su se uspjeli brzo vratiti i izjednačiti. Važni su u tim trenucima bili Damir Burić i Nikša Dobud koji su iskoristili naše prilike s igračem više. Ipak, na prvi odmor otišlo se s prednošću Srbije budući da je Vanja Udovičić iskoristio još jedno isključenje Barakuda za svoj drugi pogodak i 4:3 Srbije.

Druga četvrtina krenula je još gore od prve za naše reprezentativce. Prvo je Duško Pjetlović s igračem više zabio svoj drugi gol, a zatim je Slavko Gak iz kontre postavio 6:3 za najveću prednost na susretu do tog trenutka.

Paulo Obradović svojim je prvim šutom postigao gol za 4:6 i time prekinuo seriju naših protivnika. Nažalost tek nakratko, Filip Filipović vratio je naše na tri pogotka zaostatka, 4:7, a Andrija Prlainović je povisio na 8:4 i novu najveću prednost.

U tim je trenucima Hrvatska imala tek tri iskorištena igrača više od deset, a Srbija šest od deset. Uz to, Josip Pavić imao je tek 20 posto obrana, a Slobodan Soro više od 55 posto. Na listi igrača koji su svladali Pavića dodao se potom i Stefan Mitrović za ogromnih 9:4 i praktički nedostižnih pet golova prednosti s kojima se otišlo na poluvrijeme.

U trećoj četvrtini nastavljena je serija Srbije. Gak je do svog drugog zgoditka došao s igračem više, a do prvog pogotka je stigao i Slobodan Nikić također u brojčanoj prednosti za 11:4. Da serija uzastopnih pogodaka Srbije naraste na šest, pobrinuo se Gocić.

Zatim je napokon stigao peti pogodak Hrvatske, a realizirao ga je Obradović. Ipak, tek što smo zabili gol uspjeli smo ga i primiti. Mitrović je svojim drugim zgoditkom povisio na 13:5. Barakude su uspjele odmah odgovoriti prvim pogotkom Sandra Sukna iz njegovog četvrtog pokušaja i time okončati treću četvrtinu.

Na ulasku u zadnju dionicu bilo je jasno tko će uzeti pobjedu i ući u finale a Hrvatima je ostalo tek pokušati ublažiti poraz. No, prvi pogodak u posljednjoj četvrtini postigli su Srbi, točnije Milan Aleksić čime su samo Nikola Rađen i Marko Avramović ostali bez pogotka od igrača Srbije, ako naravno izuzmemo vratare. Do kraja susreta Sukno je postigao još dva pogotka za konačnih 14:8 u korist naših današnjih protivnika.

Mnogo stvari danas nije funkcioniralo kako je trebalo, no nekoliko statističkih podataka posebno pogađa. Miho Bošković pucao je šest puta, a nije zabio niti jedan jedini pogodak, što od čovjeka koji bi trebao biti naš najbolji igrač nikako ne može biti dovoljno. Hrvatska je igrača više realizirala pet od 20, odnosno 25 posto, dok je Srbija realizirala osam od 15 za 53.33 posto.

Također Josip Pavić, jest skupio devet obrana, no to je bilo dostatno za 39 posto učinkovitosti, dok mu je srpski kolega Soro imao efikasnost od 60 posto sa 12 obrana. Što se najboljih strijelaca tiče, za Hrvatsku je to bio Sukno sa tri pogotka, a kod Srbije je pet igrača zabilo po dva gola.

Ovaj susret u svakom slučaju našem stručnom stožeru daje puno tema za razmišljanje pred Svjetsko prvenstvo u Rimu, koje više nije toliko udaljeno, a na kojem Barakude brane naslov. Što se samih Mediteranskih igara tiče Hrvatska je bila favorit za naslov, no sutra će se boriti u manje važnom finalu, koje dodjeljuje treće mjesto i brončano odličje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!