Nogomet

"SP 2018. mora u Europu"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.07.2009.
"SP 2018. mora u Europu"
Foto: Euro 2008 SA

Franz Beckenbauer u svom posljednjem intervjuu kazao je kako je vrijeme da se Svjetsko prvenstvo 2018. godine održi u Europi. Beckenbauer u ovom trenutku Englesku vidi kao najizglednijeg kandidata...

Do izbora domaćina Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine ima još godinu dana, no kampanja oko izbora domaćina već je polako krenula. Tako Franz Beckenbauer agitira za europskog domaćina Svjetskog prvenstva 2018. godine, a ako ne te godine, onda najkasnije četiri godine iza.

"Još je daleko, imamo godinu dana do izbora domaćina, ali smatram kako je nakon Južne Afrike i Brazila red na Europi. Kao Uefin član, želio bih SP vidjeti u Europi, no tko će dobiti domaćinstvo, posve je otvoreno pitanje. Engleska ga može već sada organizirati, imaju stadione, navijače, infrastrukturu...", kazao je Beckenbauer za australski Sun Herald.

Za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2018. godine kandidaturu je zasad istaknulo devet kandidata, dok je za Svjetsko prvenstvo 2022. godine prijavljeno 11 kandidata o kojima će se raspravljati iduće godine u prosincu.

U budućnosti Beckenbauer vidi i Australiju kao vrlo izglednog kandidata za organizaciju SP-a. "Mislim da Australija ima velike šanse za dobivanje organizacije. Australija je prekrasan kontinent i prekrasna država i ako je ne dobije 2018. godine, ima velike šanse 2022. godine jer ovdje nikad nije bilo SP."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!