Vodeni sportovi

Srbija pomela i Španjolsku

Matej Milanović • nedjelja, 05.07.2009.
Srbija pomela i Španjolsku
Foto: Davor Sajko

Vaterpolo turnir na Mediteranskim igrama sasvim zasluženo osvojila je reprezentacija Srbije. Nakon što su jučer lagano nadigrali Hrvatsku, danas su isti tretman rezervirali i Španjolcima kojima je već u drugoj četvrtini postalo jasno da ne mogu do zlata...

SRBIJA - ŠPANJOLSKA 9:4 (3:2, 4:1, 0:0, 2:1)

Mediteranske igre, Vaterpolo, Finale:

Pescara, bazen Le Naiadi

Suci: Radičević (Hrvatska), Juhasz (Mađarska)

Srbija: Soro (10 obrana), Avramović, Gocić 1, V. Udovičić, Gak 1, D. Pjetlović 2, Nikić, Aleksić, Rađen, Filipović 3, Prlainović 2, Mitrović, G. Pjetlović Izbornik: D. Udovičić

Španjolska: I. Aguilar (6 obrana), Garcia Rodriguez, Martin Lozano, Malalrach Guel, Molina, Minguell Alferez 1, Gallego Vela, Espanol Lifante, Valles Trias 1, Perrone, Perez 1, Garcia Gadea 1, Lopez Pinedo Izbornik: R. Aguilar

Finalni čin vaterpolo turnira na Mediteranskim igrama, između Srbije i Španjolske, krenuo je s dva pogotka s pozicije centra. Za Srbiju ga je realizirao Duško Pjetlović, a za Španjolsku Xavier Valles Trias za početnih 1:1. Filip Filipović je zatim bio precizan sa pet metara, za 2:1 Srbije, a na 2:2 je izjednačio poznati Kubanac, naturalizirani Španjolac, Ivan Perez.

Do kraja prve dionice pao je još jedan pogodak, kojeg je ponovno postigao Filipović za 3:2 Srbije. Druga četvrtina jako je dobro krenula za Srbiju Prvo je Andrija Prlainović pogodio za prvu prednost od dva gola na susretu, a na +3 povisio je Filipović svojim trećim golom. Javier Garcia Gadea zabio je prvi gol Španjolske u drugoj četvrtini i prekinuo protivničku seriju od tri gola.

No, brzo su Srbi vratili stvari na svoje.Živko Gocić s igračem više i još jedanput Prlainović povećali su rezultat na 7:3 i najveću prednost na susretu s kojom se završilo prvo poluvrijeme.

U trećoj četvrtini nije bilo pogodaka, tako da je Srbiji ostalo samo zadržati velikih +4. U konačnici Srbija je čak povećala prednost prvim pogotkom Slavka Gaka i drugim Duška Pjetlovića, dok je je Španjolska uspjela na svoj konto dodati još samo jednoga, a postigao ga je Marc Minguell Alferez.

Srbiju je predvodio Filipović s tri pogotka, a odličan je bio i vratar Slobodan Soro koji je obranio deset od 14 upućenih udaraca za 71,4% učinkovitosti. Kod Španjolaca su sve pogotke postigli različiti igrači, a golman Inaki Vicente Aguilar obranio je samo šest od 15 udaraca, za 40% učinkovitosti.

Tako je Srbija nakon što je jučer potopila našu reprezentaciju, danas pomela i Španjolce sa uvjerljivih 9:4. Srbi su osvojili Mediteranske igre i s visokim moralom krenut će na Svjetsko prvenstvo koje za dva tjedna počinje u Rimu.

Ranije danas odigrani su i dvoboji za peto i sedmo mjesto. Favoriti su se mučili malo više od očekivanog, no u konačnici je Crna Gora svladala Francuze za sedmu poziciju. Grčka je pak, izbjegla još jednu blamažu i boljim drugim poluvremenom porazila Tursku, jedinu reprezentaciju koja je završila natjecanje bez pobjede.

Mediteranske igre, Vaterpolo, Finale:
Srbija - Španjolska 9:4 (3:2, 4:1, 0:0, 2:1)

Finale za 5. mjesto:
Crna Gora - Francuska 8:5 (3:2, 2:3, 1:0, 2:0)

Finale za 7. mjesto:
Grčka - Turska 11:8 (3:1, 3:3, 3:2, 2:2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!