Tenis

"Veličanstven trenutak moje karijere"

Antonija Pavlić • nedjelja, 05.07.2009.
"Veličanstven trenutak moje karijere"
Foto: EPA

Ovoga puta nije plakao. Emocije su bile donekle suspregnute u Rogeru Federeru, premda se u epskoj borbi s Andyjem Roddickom okitio naslovom najboljeg u povijesti bijeloga sporta...

Nakon četverosatne bitke na centralnom terenu Wimbledona, Roger Federer prisilio je Andyja Roddicka i na posljednju pogrešku i u svoje vitrine pospremio veličanstveni 15. Grand Slam naslov.

"Sretan sam što je sve završilo jer smo lako moguće mogli igrati i još nekoliko sati.", priznao je Federer odmah poslije susreta. "Bio je ovo nevjerojatan, 'lud', meč. "

Poučen porazom od Rafaela Nadala u prošlogodišnjem finalu, ponudio je Roddicku i nekoliko riječi utjehe. "Andy, nemoj biti previše tužan jer si igrao uistinu nevjerojatan tenis. Znam kako se osjećaš jer sam isto doživio protiv Rafe prošle godine, ali danas sam jednostavno ja bio sretniji."

Sampras na tribinama

Na tribinama centralnog terena Wimbledona povijesnu je Federerovu pobjedu promatralo mnoštvo teniskih legendi, kao i sijaset vrhunskih svjetskih sportaša i zvijezda. Pete Sampras, Rod Laver, Bjorn Borg, John McNroe, Ilie Nastase, a zatim i Alex Ferguson, Michael Ballack, Russel Crowe, Ben Stiller, Woody Allen...

"Čestitam Rogeru, apsolutno zaslužuje sve što je u životu postigao.", reternirao mu je Amerikanac. "Oprosti Pete, pokušao sam ga zadržati, ali nisam uspio.", našalio se obrativši se u publici dosadašnjem rekorderu po broju osvojenih Grand Slamova (14).

"Zahvaljujem se predivnoj publici, bio je ovo fantastičan meč. Sigurno ću se vratiti i dogodine i nadam se da će jednom i moje ime biti upisano na zidu osvajača Wimbledona."

Osim ulaska u povijest, pobjedom nad Roddickom Federer se vratio i na prvu poziciju ATP ljestvice, zahvaljući ponajprije izostanku ozlijeđenog Rafaela Nadala. "Žao mi je što nema Rafe, ali to je sport i ozljede su njegov sastavni dio. Sretan sam zbog vraćanja na prvu poziciju ATP ljestvice, ovo je jedan veličanstveni trenutak u mojoj karijeri."

"Hvala Peteu (Samprasu) na dolasku, bila mi je čast i užitak igrati pred ovolikim legendama. Ostvariti i 15. pobjedu i postaviti rekord zasigurno je lijep osjećaj, ali ne želim na tome stati; nisam se zasitio, voljan sam i dalje igrati i pobjeđivati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!