Ostali sportovi

Mostar savršena najava za Dubrovnik

Sportnet • četvrtak, 09.07.2009.
Mostar savršena najava za Dubrovnik

Stari most u Mostaru bio je u utorak, 7. srpnja, epicentar treninga deveterostrukog svjetskog prvaka u skokovima sa stijena Kolumbijca Orlanda Duquea.

"Ovo je moj četvrti dolazak u Mostar i ovdje već imam prijatelje i lijepe uspomene me vežu za grad na Neretvi. Stari most sa 22 metra visine je odlična lokacija za trening uoči Dubrovnika, gdje će se skakati s 26 metarske platforme," kaže deveterostruki svjetski prvak. Pratila su ga još dvojica sudionika Red Bull Cliff Diving lige: Čeh Michal Navratil i Francuz Cyrille Oumedjkane. Članovi kluba skakača u vodu "Mostari" goste su upoznali s bogatom mostarskom tradicijom skokova. Dvojac koji je prvi put osjetio adrenalin Starog mosta oduševio se Neretvom, koja s visine izgleda strašno, ali zadaje manje bolova u odnosu na morsku vodu.

Nakon prva dva natjecanja Red Bull Cliff Diving lige, u Francuskoj i Nizozemskoj, legendarni Orlando dijeli prvo mjesto sa Ukrajincem Ignjatenkom, što znači da će Dubrovnik profilirati jednog jedinog "Ikara" na vrhu.

"Skokovi sa stijena svakodnevno napreduju, pojavljuje se dosta dobrih mladih 'letača', a i veterani znaju zablistati, tako da čak ni ja više ne mogu tvrditi da ću sigurno pobijediti. Moja prednost je što sam bio najbolji u Dubrovniku 2000. godine i što malo bolje poznajem lokaciju, tako da se mogu nadati pobjedi," tvrdi Duque.

Nije propustio pozvati Mostarce da posjete Dubrovnik. Hrvatskim obožavateljima poslao je poruku: "Vidimo se u subotu u 16 sati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!