Nogomet

Bunker Cruzeira

Maja Giljanović • četvrtak, 09.07.2009.
Bunker Cruzeira
Foto: EPA

Prvu utakmicu velikog finala Cope Libertadores u La Plati su odigrali Estudiantes i Cruzeiro...

Estudiantes je svih 90 minuta diktirao tempo, ali gosti iz Belo Horizontea su uspjeli prebroditi i prvih 20-tak minuta frenetičnih napada u prvom redu Juana Sebastiana Verona i kasnije šanse primjerice Bosellija te u Brazil ponijeti povoljnih 0:0.

Estudiantes nikako nije uspio probiti čvrstu gostujuću zadnju liniju, a u rijetkim prilikama kad bi uspjeli materijalizirao bi se raspoloženi Fabio. Brazilac je tako obranio primjerice šut Verona u 12., Leandra u 16., ponovno Verona u 44., a u drugom poluvremenu Bosellija u 47. ili Desabata (samog poput duha na rubu peterca) u 48. minuti.

Cruzeiro se zadovoljio čuvanjem svog gola, a najveću su šansu potpuno izbezumiti 23.000 navijača Los Pincharratasa ("istrebljivača štakora")- utakmica je kasnila dok se nisu raščistili papelitosi i podigla dimna zavjesa 50-tak bengalki - propustili u 80. minuti.

Andujar je slabo istrčao na centaršut Magraa i zakašnjelom reakcijom servirao loptu Kleberu, ali je bivši igrač kijevskog Dynama promašio što napadač njegovog kalibra sebi ne smije dozvoliti.

Posljednju šansu Estudiantesa prokockao je Salgueiro u 92. minuti, ali ni on nije uspio probiti Fabija.

Uzvratna utakmica 15. u Belo Horizonteu jamči spektakl. Pravilo gola u gostima ne postoji, finale je potpuno otvoreno i krajnje je neizvjesno hoće li Cruzeiro osvojiti svoj treći ili Estudiantes svoj četvrti naslov južnoameričke verzije naše Lige prvaka.

Cruzeiro je slavio 1976. i 1997., a Estudiantes 1968., 1969., i 1970.

Copa Libertadores, prva utakmica finala:
Estudiantes - Cruzeiro 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!