Vodeni sportovi

Vaterpolistima srebro

Maja Giljanović • nedjelja, 12.07.2009.
Vaterpolistima srebro
Foto: Sandro Donda

Nakon što su u polufinalu 25. Univerzijade šokirali prve favorite Srbiju, reprezentativci Australije su u finalu pobijedili i Hrvatsku te osvojili turnir na beogradskom Tašmajdanu...

Hrvatska - Australija 6:4 (0:2, 2:0, 3:2, 1:0)

Univerzijada, finale:

Beograd, Bazen Tašmajdan:

Suci: Stefanović (Srbija), Vojevodin (Rusija)

Hrvatska: Nižić (10 obrana), Babić, Car, Čule, Krapić (1), Kovačić, Paškvalin (1), Ban (2), Bebić, Krizman, Banovac, Samodol Izbornik: Roje

Australija: Quinlivan (17 obrana), Cody, Campbell (1), O'Halloran, Maitland (1), Martin (1), Gilchrist, Younger (2), Swift, Miller (1), Cotterill Izbornik: Oberman

Igrač više: Hrvatska 1/4, Australija 2/5

Glavni i odgovorni krivac što je hrvatska studentska vaterpolo reprezentacija izbornika Zorana Roje ostala bez najviše stepenice pobjedničkog podija, neprijelazni je 1,92 cm visoki i 97 kg teški golman Australije Luke Quinlivan.

23-godišnjak je našima skinuo nevjerojatnih 17 (od 21) udaraca, čak 81 posto, izludio naše, u prvom redu Ivana Bebića (0/4), Ivana Krizmana (0/4) i Nikolu Samodola (0/3), i bio presudan faktor u obratu koji je uslijedio nakon prve četvrtine.

Prva je dionica finalab pripala našima 2:0, ali nakon što su u drugoj Australci izjednačili, Rojini su igrači u preostale dvije postigli još samo dva gola (nijedan u četvrtoj četvrtini, a propustili su tri od četiri napada s igračem više) i primili četiri.

Jedini koji su zadovoljili su Mirko Nižić koji nas je svojim obranama održavao na životu (63 posto) i naš najbolji strijelac Marin Ban (2/3), a u listu strijelaca su se upisali još samo Ivan Krapić (1/3) i Fran Paškvalin (1/3).

Sedmi su Rusi (8:5 protiv Talijana), peti Mađari (8:8 protiv SAD-a), a bronca ostaje u Srbiji (9:4 protiv Grka u utakmici za treće mjesto).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!