Vodeni sportovi

Štih-proba protiv Azzurra

Maja Giljanović • ponedjeljak, 13.07.2009.
Štih-proba protiv Azzurra
Foto: Sandro Donda

Hrvatska vaterpolo reprezentacija je u Rovinju u pripremnoj utakmici pred skorašnje Svjetsko prvenstvo u Rimu pobijedila Italiju rezultatom 12:9.

Izbornik Ratko Rudić i pomoćnik mu Elvis Fatović na raspolaganju imaju 14 igrača - 13 reprezentativaca koji u Svjetskoj ligi u Podgorici osvojili srebro, ali se na Mediteranskim igrama u Pescari nisu proslavili (četvrti baš iza Talijana) - plus oporavljeni Samir Barač.

13-orica koja putuju u Rim je poznata: Pavić i Brzica (golmani), Hinić i Dobud (centri), Burić, Buljubašić i Bušlje (braniči) te Barač, Sukno, Antonijević, Karač, Obradović i Bošković (četrnaesti je Ivan Perić koji je na MI uskočio umjesto Barača).

Reprezentativci su nakon tri dana uigravanja odigrali trening-utakmicu protiv Talijana, a igra koju su prikazali u bazenu VK Delfin u Rovinju za koplje je (čak i dva) na višem nivou od odigranog u Pescari.

Najefikasniji naši bili su Barač, Dobud i Karač (dva gola sva trojica), a Tempestija su još probili i Bošković, Burić, Antonijević, Sukno, Obradović i Buljubašić. Campagnijevi su igrači dali devet golova i samo tri iz napada s igračem više - naši su se obranili u sedam slučajeva, a sami su zabili šest (od 12) - a otpor im je slomljen u samom finišu.

Prva je četvrtina okončana 3:2, druga i treća 3:3 i 2:2, a četvrta 4:2.

Naši i Talijani će odraditi još nekoliko zajedničkih treninga i u Rijeci i u Trstu gdje nam Azzurri sutra organiziraju uzvratnu trening-utakmicu.

Iz Trsta se u Rim na SP putuje 16., a prva utakmica u skupini na rasporedu je 20. (u 13:30 protiv Brazila).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!