Nogomet

Križanac bio prvi Juventusov izbor

Mihaela Bradovski • srijeda, 15.07.2009.
Križanac bio prvi Juventusov izbor
Foto: Davor Sajko

Ivica Križanac bio je jedno od najzanimljivijih imena na tržištu uoči ovog ljeta. Dok se u Hrvatskoj spominjao prvenstveno u kontekstu Hajduka, u razgovoru za ruski dnevnik Sport Express rekao je kako je bio nadomak Juventusa...

Križančeva nogometna priča u više navrata izazivala je respekt kod medija. Omišanin je krenuo s dna i preko poljske lige stigao do ruskog Zenita i hrvatske reprezentacije i to u najboljim igračkim godinama. U Zenitu je odličnim nastupima privukao pažnju mnogih klubova, a kako mu je ugovor bio pri kraju, s nestrpljenjem se očekivala odluka o nastavku karijere.

Dugo je u kombinacijama bio Hajduk, Križanac se iz obiteljskih razloga htio vratiti, ali ne i ispod cijene. Kada mu Hajduk nije mogao ponuditi koliko je želio, u priču je uskočio torinski Juventus koji ga je želio dovesti u svoje redove pod svaku cijenu.

"Trebao sam otići u Juventus, imao sam već potpisan predugovor, ali na kraju sam odustao. Zenit mi je ponudio trostruko bolji ugovor od dotadašnjeg i ostao sam. Kada sam odustao, Juventus je doveo Fabija Cannavara", govorio je Križanac.

Da se navijače Juventusa pita, Križanac bi bio također prvi izbor obzirom da Cannavaro nije dobrodošao u Torino i Juventus već ima problema s negodovanjem navijača zbog dolaska Cannavara.

U Zenitu mogu biti zadovoljni. Križanac je ostao, a prošlo kolo im je upravo on donio pobjedu u derbiju s FK Moskvom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!