Ostali sportovi

Obama izveo početni udarac

HINA • srijeda, 15.07.2009.
Obama izveo početni udarac
Foto: EPA

Američki predsjednik Barack Obama u utorak je izveo početni udarac na 'All Star' utakmici profesionalne baseball lige MLB u St. Louisu, u kojoj je divizija Američka liga pobijedila Nacionalnu Ligu s 4-3.

Obučen u jaknu White Soxa iz Chicaga, čiji je navijač, i traperice, ljevoruki Obama izveo je prilično traljav, prekratak, udarac koji je prvi 'baseman' Cardinalsa Albert Pujols spasio iskoračivši s mjesta hvatača.

Publika na stadionu Obamin je početni udarac popratila s ponekim 'buuu', ali s puno više uzvika odobravanja i pljeska.

Obama je zadovoljno odmahivao publici, pozdravio se s Pujolsom i igračima i pridružio se u novinarskoj loži i komentatorima Fox Newsa Joe Bucku i Timu McCarveru, koji su ga pitali zašto je na MLB 'All Star' utakmicu odlučio obući jaknu White Soxa?

"Ja sam navijač White Soxa, a moja žena misli da izgledam zgodno u toj jakni, pa zašto ne?", odgovorio je Obama.

U razgovoru je ocijenio kako ima "puno izjednačenosti" u MLB ligi, ta da je to "sjajno jer svi diljem zemlje imaju malo nade za svoju ekipu... osim možda Nationalsa", našalivši se na račun momčadi iz Washingtona, koje je već nekoliko sezona daleko najlošija u MLB-u.

Na utakmici je Američka liga ponovo pobijedila Nacionalnu ligu, ovaj puta s 4-3, ostvarivši 12. uzastopnu pobjedu u posljednjih 13 utakmica, što je najdulji niz pobjeda u povijesti All-Star utakmica MLB baseball lige.

Najkorisnijim igračem utamice (MVP) proglašen je Carl Crawford, igrač Tampe, nakon što je sačuvao rezulat 3-3 u sedmoj izmjeni (inningu), trčeći punom brzinom do zida, tempirajući skok i hvatanjem loptice spriječivši Brada Hawpea da poentira za 'home run'.

Nacionalna liga nije pobjedila u All-Star utakmici od 1996., a godine 2002. All-Star ogled u Milwaukeeju završio je neodlučno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!