Ostali sportovi

Francuskoj dva zlata

Sportnet • srijeda, 15.07.2009.
Francuskoj dva zlata

U utorak je završeno ekipno natjecanje na juniorskom i kadetskom Europskom prvenstvu u Pragu.

Najuspješniji su bili mladi reprezentativci Francuske. Naime, Francuzi su osvojili zlato u konkurenciji kadeta, kao i u juniorskoj konkurenciji. Kadeti su u finalu sa 3:0 svladali Švedsku, dok je u borbi za treće mjesto Rumunjska bila bolja od Češke.

Kod juniora je pak finale takoner donijelo sraz Francuske i Švedske, te su i tu predstavnici Francuske slavili (3:1), dok je treće mjesto pripalo Njemačkoj koja je sa 3:0 bila bolja od Portugala.

U konkurenciji kadetkinja pobjedu su odnijele Nijemice koje su sa 3:0 svladale Srbiju, a treće je mjesto pripalo Rumunjskoj koja je pobijedila Portugal.

Kod juniorki je slavila Rumunjska svladavši u finalu Mađarsku (3:2), dok je u susretu za treće mjesto Poljska bila bolja od Njemačke (3:2).

Od hrvatskih predstavnika u srijedu će u pojedinačnoj konkurenciji za stol izaći samo junior Miho Simović koji će odmjeriti snage s Latvijcem Maslovsem. Također, u srijedu predvečer će hrvatski predstavnici nastupiti i u konkurenciji kadetskih mješovitih parova. Tako će Ivan Jardas i Ivana Tubikanec igrati protiv mađarskog para Szita-Hepke. Matej Jelić i Ida Jazbec igraju protiv Navickas-Baskutyte, dok će Lea Rakovac i Nikola Horvat odmjeriti snage s parom Aliyev-Ahmadova. Ostali hrvatski predstavnici za stol će izaći u četvrtak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!