Nogomet

Pletikosa zaigrao u Kupu

Maja Giljanović • četvrtak, 16.07.2009.
Pletikosa zaigrao u Kupu
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon tri mjeseca grijanja klupe, hrvatski reprezentativac Stipe Pletikosa istrčao je u početnoj 11-orici Spartaka i izborio prolaz u osminu finala Kupa...

Stipe Pletikosa je nakon odlaska Michaela Laudrupa i promocije dotadašnjeg sportskog direktora Valerija Karpina u trenera izgubio status prvotimca. Ironija je da je baš bivši ruski reprezentativac bio ključan u dovođenju Splićanina u ožujku 2007., a sada ga je degradirao i na gol stavio U-21 reprezentativca Šoslana Džanajeva.

Džanajev je šansu objeručke prihvatio i zacementirao svoju poziciju nakon čega je naš 30-godišnjak u sebi prelomio da ovog prijelaznog roka napušta Moskvu.

Tim prije jer je Pletikosa izgubio i reprezentativnu jedinicu (protiv Ukrajine je u lipnju branio Vedran Runje), a i Spartak je upravo doveo još jednog vratara talentiranog 20-godišnjaka Sergeja Pesjakova (iz drugoligaša Šinjika).

U jeku prijelaznog roka Karpin je bivšeg hajdukovca poslao na travnjak u šesnaestini finala Kupa. Pletikosa je pokazao da ga pauza nije izbacila iz ritma, odlično je skinuo dvije-tri izgledne šanse Krasnodara, a gol koji je primio u samom finišu (2:1) apsolutno ne ide na njegovu dušu.

Prolaz je u osminu finala izborio i Zenit. Hrvatski je reprezentativac Ivica Križanac odigrao prvo poluvrijeme, a gosti su slavili protiv Torpeda u Vladimiru (2:0).

Propisno su izblamirao Rubin. Bivši je hrvatski reprezentativac Stjepan Tomas odigrao svih 90 minuta te produžetke, postigao je čak i gol (4:3), ali prvaci koji su posljednjih pola sata igrali protiv devetorice Volginih igrača u polju ispali.

Tomislav Dujmović Dragovoljac, Inter, Međimurje) i Tomislav Živko (Vinogradar) nisu sudjelovali u porazima svojih Lokomotiva od niželigaša SKA Energije (2:1) i Rostova od Podolska (4:2), a Stjepan Babić (Bjelovar, Lokomotiva, Vinogradar) i njegova Baltika te Matija Kristić (Varteks, Belupo) i Luč Energija su izbacili Himki (2:1) i Saturn (3:0).

Od prvoligaša nisu se proslavili Krilja Sovjetov (Čeljabinsk 2:1), Dinamo (Gazprom 2:0), Kuban (Sibir 1:0), Terek (Mordovja 2:1), Tom (Alania 1:0), Spartak Nalčik (Nižnji Novgorod), a pogotovo CSKA (Ural 1:0).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!