Zimski sportovi

Sljemenu treba dodatno zasnježenje

HINA • četvrtak, 16.07.2009.
Sljemenu treba dodatno zasnježenje
Foto: FaH

U četvrtak je na zagrebačkom Sljemenu obavljena redovita tehnička inspekcija koju je vodio direktor utrka Svjetskog skijaškog kupa za muškarce Günther Hujara...

Nakon pregleda staze i razgovora s organizatorima, predsjednikom Organizacijskog odbora Mihom Glavićem i direktorom Vedranom Pavlekom, Hujara je bio jako zadovoljan učinjenim pripremama uz napomenu da je Sljemenu potrebno dodatno jezero, odnosno voda kako bi se zasnježenje staza obavilo na vrijeme i kako bi upotreba staza trajala što duže te osim za potrebe utrke koristila i građanstvu za rekreaciju.

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević potvrdila je interes grada za održavanje utrke i sufinanciranje u prošlogodišnjim okvirima te je ujedno izrazila zadovoljstvo visokom kvalitetom organizacije utrke koja je u kalendaru FIS-a već upisana do 2014. godine, a izuzetno je važna za promociju grada i države.

Potvrđen je podatak koji je službeno objavila Svjetska skijaška organizacija (FIS) kako je marketinška vrijednost utrke prema istraživanjima obavljenim u 11 europskih zemalja ukupno 8,3 milijuna eura, što je velik uspjeh organizatora. Marketinška vrijednost same utrke je sigurno puno veća kada bi se uključila ispitivanja ostalih zemalja i tiskanih medija.

Osim toga, Vip Snow Queen Trophy je najgledanija utrka u pojedinoj zemlji prošle godine i to konkretno u Njemačkoj gdje je žensku utrku gledalo u izravnom prijenosu 4,7 milijuna gledatelja, a mušku utrku slaloma 4,3 milijuna.

Sljedeće sezone sljemenske utrke će se održati 3. siječnja kada su na rasporedu ženska utrka slaloma i humanitarna utrka legendi te 7. siječnja 2010. kada će se voziti muška utrka slaloma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!