Ostali sportovi

Jeger, Fučec i Kovač među 16

Sportnet • petak, 17.07.2009.
Jeger, Fučec i Kovač među 16

Petak je bio relativno uspješan dan za hrvatske predstavnike na juniorskom i kadetskom Europskom prvenstvu u Pragu. Naime, čak troje naših reprezentativaca izborilo je plasman među 16 najboljih...

Tako je Mateja Jeger, u konkurenciji kadetkinja, nakon što je s 4:1 slavila protiv Georis, još lakše (4:0) pobijedila Turkinju Gungor, te će prolaz među osam pokušati ostvariti u subotu protiv Čehinje Slehobrove. Manje sreće imale su ostale kadetkinje – Ida Jazbec je izgubila od Čehinje Tomanove (4:2), dok je od Ivane Tubikanec bila bolja Noskova (4:3).

U konkurenciji kadeta, Luka Fučec je nakon Talijana Baciocchia (4:2), pobijedio i Slovenca Ervina Zelezena, te će plasman u četvrtfinale tražiti u subotu protiv Mađara Lakatosa. Nikolu Horvata je zaustavio srpski predstavnik Nađnemedi (4:3).

Među juniorima je najuspješniji bio Borna Kovač koji je s 4:1 svladao Olaha, te će u osmini finala odmjeriti snage s Francuzom Le Guenom. Simovića je izbacio Talijan Rech Daldosso, od Čipina je bio bolji Nijemac Walther, dok je Kojić izgubio od Bisija.

Niti juniorke nisu imale više sreće. Najdalje je došla Mirna Tomić kojoj je Srpkinja Lupulesku spriječila prolaz među 16, a kolo ranije ispale su Jadreško, od koje je sa 4:0 bila bolja Galonja, Fazlić je izgubila od Remzi (4:1), dok je Švicarka Aschwanden s 4:0 pobijedila Petru Petek.

U konkurenciji mješovitih parova uspješni su kod kadeta bili Luka Fučec i Matea Jeger koji su pobijedili grčki par Mouchtokis-Tsekoura i tako ušli među 32, a isti uspjeh ostvario je Borna Kovač u kombinaciji s Francuskinjom Dessaint.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!